Arafat: Medicamentele nu se cumpără de pe internet sau de pe tarabe. Omul le ia și crede că se tratează, s-ar putea să-i facă mai rău

268
Arafat: Medicamentele nu se cumpără de pe internet sau de pe tarabe. Omul le ia și crede că se tratează, s-ar putea să-i facă mai rău - arafatraed-1636136914.jpg

Articole de la același autor

Raed Arafat atrage atenția asupra medicamentelor cumpărate din locuri neautorizate. Întrebat despre dezvoltarea accentuată din ultima perioadă a pieței negre a antiviralelor, Arafat a precizat că fenomenul este în atenția polițiștilor și a avertizat oamenii să nu le achiziționeze de la tarabe sau de pe internet, pentru că "s-ar putea să îi facă mai rău".


Potrivit Digi24, întrebat despre dezvoltarea accentuată din ultima perioadă a pieței negre a antiviralelor, Arafat a spus că fenomenul este în atenția celor de la poliție și se fac acțiuni în acest sens.

"Piaţa antivirală ilegală clar este în atenţia colegilor de la Poliţie şi iau măsuri şi se fac acţiuni în acest sens. Clar că achiziția de medicamente din surse neautorizate trebuie să atragă atenția la următorul lucru: este un fenomen foarte vechi, cutia este identică cu cutia originală, dar conținutul este zero", spune șeful DSU.

Capsulele pot conține cretă sau făină, spune șeful DSU, și pot fi periculoase pentru sănătate.

"Conținutul poate să fie chiar periculos pentru sănătate, adică ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină. Se știe acest mod de falsificare, așa că oamenii să fie foarte atenți: medicamentele nu se cumpără niciodată de pe internet sau de pe tarabe sau de la oameni care le aduc fără să aibă o trasabilitate medicamentul şi origine clară. Altfel, riscul este ca omul să ia un medicament care crede că îl tratează, dar de fapt nu-l tratează, ba mai mult, s-ar putea să îi facă mai rău”, a declarat Raed Arafat, vineri, într-o conferință de presă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6122 secunde