Asociația "Dăruiește Aripi", premiată la București

270
Asociația

Articole de la același autor

Luna aceasta, Asociația "Dăruiește Aripi" din Constanța a primit premiul I la secțiunea Sănătate, la Gala Societății Civile, de la București, pentru proiectul "Dezvoltarea Registrului Național al Cancerelor la Copil în România (RNCCR)". Lansat oficial în urmă cu patru luni, o dată cu primul raport despre incidența cancerelor la copil, RNCCR însumează munca celor 11 centre de oncologie pediatrică din țară, care acum lucrează într-o echipă unită pentru a pune la dispoziția tuturor - medici, beneficiari și organizații în domeniu - informații importante despre situația reală din oncologia pediatrică.


"Deși este considerat o boala rară (din punct de vedere al frecvenței de apariție) cancerul copilului reprezintă nu numai o problemă de sănătate foarte gravă, ci și un test de performanță a sistemului de sănătate și protecție socială al unei țări. Analizarea datelor din RNCCR vor putea duce la stabilirea judicioasă a numărului de secții, de medici specialiști și cadre medicale, distribuția lor geografică, dotarea cu echipamente și materiale, asigurarea necesarului de medicamente și investigații specifice, includerea în trialuri internaționale (singura șansă în tumorile cu supraviețuire redusă),rețele de suport psiho-social pentru copiii bolnavi și familiile lor, servicii adecvate pentru nevoile și integrarea socială a supraviețuitorilor", au declarat reprezentanții asociației.


În ceea ce privește premiul Galei Societății Civile, acesta este pentru ei recunoașterea cea mai importantă din țară noastră, în sectorul de activitate non-profit. La secțiunea Sănătate, proiectul "Registrul Național al Cancerelor la Copil" (RNCC) a concurat alături de alte 21 de proiecte și a ieșit câștigător.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1994 secunde