Concurs Astăzi, sărbătorim Ziua Mondială a Zonelor Umede

321

Articole de la același autor

Ca în fiecare an, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral serbează, pe 2 februarie, Ziua Mondială a Zonelor Umede.
Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al administrației, spune că bazinul hidrografic Dobrogea Litoral are în componență trei din cele cinci situri Ramsar existente în România. Este vorba despre Rezervația Biosferei Delta Dunării, Balta Mică a Brăilei și Aria Protejată Lacul Techirghiol.
Potrivit ABADL, convenția asupra zonelor umede a fost semnată la Ramsar, Iran, în 1971, și reprezintă un tratat interguvernamental care stabilește acțiuni și cooperări internaționale pentru conservarea și utilizarea rațională a zonelor umede și a resurselor pe care le oferă.
În România, celelalte două regiuni desemnate ca situri Ramsar sunt Complexul Piscicol Dumbrăvița, din județul Brașov, și Lunca Mureșului, din județele Arad și Timiș.
"Desemnarea unei zone umede ca site Ramsar este o recunoaștere a importanței acestor zone ca resurse de mare valoare economică, naturală, științifică. Țările semnatare ale Convenției trebuie să țină cont de angajamentele luate pe plan internațional în ceea ce privește gestionarea rațională a acestor zone", precizează Cătălin Anton.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4211 secunde