"Așteptăm o soluție la «ia-mă nene», de la Guvernul României!"

629

Articole de la același autor

Transportatorii autorizați solicită autorităților naționale să ia măsuri radicale împotriva practicii șoferilor de ocazie. "Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a avertizat autoritățile statului, în nenumărate rânduri, în ultimii patru ani, în legătură cu pericolele pe care le presupune răspândirea transportului neautorizat, neacreditat și nefiscalizat. Astăzi asistăm neputincioși la o tragedie care a fost posibilă din cauza lipsei transportului civilizat în peste 60% din suprafața României. Tinere sechestrate și ucise de șoferii «de ocazie». Acestea nu sunt primele cazuri și nu vor fi nici ultimele, dacă nu se vor găsi soluții pentru siguranța călătorilor, cu transport de persoane autorizat conform legilor acestei țări", precizează reprezentanții COTAR.


Aceștia susțin că au ridicat deseori problema pericolelor pe care le presupune scăparea de sub control a transportului rutier de persoane. "Nu este vorba doar de banii care nu mai ajung la bugetul de stat, din taxe și impozite, sau de șomaj în rândul angajaților firmelor de transport, ci mai ales de siguranța celor care călătoresc. Soluția «transportului alternativ» pe care deja a legiferat-o actualul guvern, nu face altceva decât să acrediteze ideea că orice posesor de mașină poate face această activitate ca un profesionist. Nimic mai fals! În afară de lipsa de experiență la volan, care poate ucide, pe drumurile publice, există multe alte pericole, pe care tocmai le vedem, în aceste zile, dar pe care COTAR le-a anticipat, de când a început lupta împotriva transportului autorizat, pentru a favoriza companii care nu doresc să se supună legilor României, pentru a înregistra câștiguri cât mai mari. Măcar acum, după ce am văzut ce înseamnă un psihopat care ia autostopiști, așteptăm o reevaluare a situației și soluții pentru un transport de persoane sigur, în România. Fiind o problemă de siguranță națională, propunem Guvernului o întâlnire de lucru, pentru a putea prelua și în România modele de succes din alte țări ale Europei. Soluția nu este «transport ilicit poate face cine vrea in Romania», ci transportul autorizat, cu șoferi profesioniști, verificați periodic, ce pot fi controlați în orice moment", susțin cei de la COTAR.


"Fără pericol de moarte pentru cetățenii României"
Transportatorii vor o țară fără "Ia-mă nene". "Lipsa implicării naște monștri, iar interesele în transportul ilegal de persoane poate să ucidă. Avertizăm încă o dată Guvernul României în legătură cu nevoia de a avea transport rutier de persoane autorizat, în toate localitățile din România. Se pot găsi soluții pentru a se subvenționa transportul, prin redirecționarea unor fonduri, de la activități care nu sunt neapărat necesare, către acest sector de activitate care poate să facă din România o țară fără «ia-mă nene» și fără pericol de moarte pentru cetățenii care vor să călătorească în siguranță", a subliniat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6148 secunde