Elevii nu vor să călătorească la ocazie. "Guvernul să remedieze situația transportului"

288
Elevii nu vor să călătorească la ocazie.

Articole de la același autor

După tragedia de la Caracal, Federația Elevilor din România (FER) solicită Guvernului să ia măsuri de urgență pentru remedierea situației transportului. Ei spun că elevii din mediul rural sunt nevoiți să călătorească la ocazie, asta pentru că transportatorii nu acoperă toate traseele și, mai mult decât atât, nu opresc în unele localități. 


Tocmai de aceea, Federația Elevilor din România consideră că o cauză a acestei întâmplări o constituie gestionarea defectuoasă a transportului de către Consiliul Județean Olt. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 51/2019, aprobată de Guvern luna trecută, gestionarea serviciului de transport județean a devenit și mai haotică, spun ei, pentru că noua legislație este contradictorie și contrară dreptului Uniunii Europene.


"Până în data de 28 iunie, transportul județean de persoane era serviciu public. În acest caz, autoritățile publice aveau obligația să asigure, prin licitație, deservirea tuturor localităților dintr-un județ, prin intermediul obligațiilor de serviciu public. În schimb, consiliile județene au înțeles să încalce legea față de toți călătorii în general, și față de persoanele din mediul rural în special, alegând să îi priveze de transport de calitate, neîncheiând contractele cu operatorii de transport. Transportatorii nu mai pot fi obligați să practice traseele ce nu le aduc profit, iar zonele rurale mai puțin populate devin izolate, oamenii fiind nevoiți să folosească cursele de ocazie. Pe această cale, FER solicită Parlamentului României să respingă OUG nr. 51/2019. În caz contrar, ne exprimăm îngrijorarea că tragedii de tipul celei din Caracal se vor mai petrece, în lipsa unor servicii de transport sigure și accesibile", sunt de părere reprezentanții FER.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5272 secunde