ATENȚIE CE BEȚI! Sucuri periculoase vândute pe faleza din Mamaia drept fresh de fructe: "Conțin un aditiv extrem de periculos, interzis în peste 10 țări din UE"

9936
2
Controlul OPC de azi-noapte la terasele de pe faleza Cazino din Mamaia a scos la iveală o situație extrem de gravă și periculoasă pentru sănătatea copiilor. Comisarii au descoperit un chioșc care comercializa ceea ce vânzătorii pretindeau a fi sucuri naturale, dar, care, de fapt, nu conțineau nici măcar un gram de fruct, ci doar substanțe chimice. Mai mult decât atât, concentratele pe care le foloseau la sucuri erau expirate de luni de zile.




"Am găsit o locație în zona Cazino faleză care oferea mostre gratuite din aceste «poțiuni» în principal copiilor, îndemnând totodată părinții să cumpere un produs fresh natural. În depozit, nici urmă de fructe, ci doar bidoane (foarte multe și foarte vechi, unele expirate de câteva luni) cu siropuri concentrate cu diverse arome și culori", ne-a declarat directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel.




Potrivit acestuia, concentratul pentru sucuri conținea un aditiv alimentar extrem de periculos, mai ales atunci când este ținut la temperaturi ridicate, cum este ziua pe faleza din Mamaia. 


"Pe lângă amenda aferentă 13.000 de lei, punctul de lucru a fost sancționat complementar cu oprirea temporară a prestării de serviciu până la remedierea abaterilor constatate. Aditivul alimentar aflat în compoziția siropului E133 este un aditiv alimentar periculos ce este interzis în peste 10 țări din Uniunea Europeană. Doza maximă admisă a fost scăzută treptat de la 12,5 mg/kg corp în 1975 la 10 mg în 1985, iar în 2010 la 6 mg. Această scădere s-a datorat noilor studii ce au avut ca scop determinarea efectelor E133 asupra organismului. Albastru briliant devine foarte periculos atunci când este expus la temperaturi ridicate, producând gaze toxice. De asemenea, poate afecta negativ atenția și activitatea copiilor fapt care ar fi trebuit adus la cunoștința părinților la locul de comercializare", mai precizează șeful ANPC.


Comentează știrea

hocus
14 iulie 2017
pocus

Daca vreun client are bon fiscal, poate merge in justitie proces civil si sa ceara despagubiri. Dincolo de sucurile naturale si fresh albastre.

gigi
23 iulie 2017
greseli

Buna ziua! Cu tot respectul va semnalez faptul ca acesti comercianti comercializeaza "ceai-uri"... de acolo si denumirea de TEA!!! Nu speriati lumea sa nu mai cumpere sucuri naturale si sa traga spre acelea carbogazoase... ca de... macar sunt mai ieftine!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1219 secunde