ATENȚIE LA CEASURILE SMART PENTRU COPII! "Cu ușurință o persoană străină poate prelua controlul și poate urmări copilul"

732
ATENȚIE LA CEASURILE SMART PENTRU COPII!

Articole de la același autor

Mișcarea de Protecția consumatorilor la nivel european a transmis o alertă cu privire la ceasurile smart destinate copiilor.

Unii părinți doresc să fie în contact cu copii lor în permanență și să țină evidența locului în care sunt aceștia în orice moment. În acest moment, populare sunt ceasurile smart (smartwatches) care pot fi folosite pentru a permite urmărirea în timp real din punct de vedere a localizării copiilor cât și comunicarea cu aceștia.

Conform analizei realizate de Consiliul Consumatorilor din Norvegia realizat în parteneriat cu o firmă de Securitate, pe aceste tipuri de produse, au reieșit informații ce pot fi alarmante pentru părinții care au achiziționat astfel de produse. Se pune întrebarea dacă în loc să păstreze siguranță copiilor, aceștia de fapt pot pune în pericol siguranță acestora ?

Erorile constatate :

1. Defecte grave de Securitate : Cu ușurință o persoană străină poate prelua controlul ceasului și poate urmări și comunică cu copilul. Ei vor putea să urmărească copilul în timp ce se mișcă sau să pâră că acesta este undeva unde de fapt nu este în realitate. Datele sunt transmise și stocate fără a fi criptate.

2. Sentimentul fals de Securitate : Funcțiile SOS din ceasurile Viksfjord și Gator sunt foarte slabe. Alertele transmise atunci când copilul părăsește o zonă permisă sunt, deasemenea foarte slabe.

3. Termeni și condiții ilegale și inexistente : unele dintre aplicațiile associate ceasurilor nu au termeni și condiții. De asemenea, nu se pot șterge datele sau contul de utilizator. Acestea sunt încălcări atât din Legea privind controlul marketingului norvegia, cât și în Legea privind datele cu caracter personal.

InfoCons va demară o acțiune de monitorizare a pieței din România, cu privire la aceste produse.

"Este foarte grav atunci când produsele care pretind o siguranță a copiilor, de fapt le pun în pericol din cauza securitătii slabe și a caracteristicilor care nu functionează corect", spune Finn Myrstad, directorul politicii digitale la Consiliul Norvegian al Consumatorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3787 secunde