Atenție, zonă periculoasă! Ce trebuie să știți dacă mergeți pe faleza de la Costinești

246

Articole de la același autor

Pentru siguranța turiștilor și localnicilor porțiunea de faleză de la Costinești, puternic erodată, este monitorizată permanent de angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (A.B.A.D.L).


Zona a fost îngrădită la începutul procesului de eroziune pe creasta falezei, iar la baza acesteia unde fuseseră montate palplanșe metalice au fost amplasate garduri de stuf, iar panourile de avertizare a turiștilor prin care le este semnalat pericolul au rămas pe poziție.


Efectele distructive ale procesului de eroziune costieră se văd foarte clar în această zonă de faleză din stațiunea Costinești. 


Astfel că, și această porțiune de coastă este inclusă în proiectul cu finanțare europeană „REDUCEREA EROZIUNll COSTIERE FAZA II (2014-2020)” care are drept scop sporirea siguranței în zona de coastă, puternic amenințată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră. În aceleași timp obiectivul proiectului este de a proteja și îmbunătăți calitatea mediului și a standardelor de viață ale comunităților locale de-a lungul coastei românești a Mării Negre.


Stațiunea Costinești va beneficia în cadrul proiectului de o protecție costieră de 2.550 de m liniari și de 16 ha de plajă nouă. În cadrul proiectului vor fi demolate mai întâi structurile existente, vor fi construite epiuri marine noi încastrate în țărm și vor fi instalate structuri pentru valorificarea biodiversității marine - recife artificiali.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3097 secunde