Au reintrat în normal spitalele din Constanţa? Ce se întâmplă cu cel de pe stadionul Portul

1058
Numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, iar în spitale activitatea revine la normal. Personalul medical îşi trage sufletul, după un maraton de mai bine de un an, în lupta cu virusul SARS-CoV-2, însă speră ca aceasta să nu fie liniştea dinaintea furtunii, ci criza sanitară să fie într-adevăr aproape de final.





De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 42.950 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Din păcate, 1.254 dintre acestea şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19. În prezent, sunt doar 14 pacienţi internaţi, opt în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi şase în Spitalul Municipal Medgidia. În rest, paturile pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt goale. De altfel, la Mangalia, Spitalul Municipal şi-a reluat activitatea dinaintea pandemiei încă de la începutul lunii iunie. Toate secţiile primesc cazuri non-covid, fiind pregătite totuşi 18 paturi pentru potenţialii pacienţi pozitivi cu noul coronavirus. Aceştia vor fi trataţi în pavilionul C al spitalului, separat de ceilalţi bolnavi.



„Toate unităţile sanitare suport COVID din judeţ îşi vor relua activitatea de bază în perioada imediat următoare. Ele nu vor mai asigura internarea exclusiv a pacienţilor cu coronavirus, însă, fiecare unitate va include şi o zonă pentru pacienţii COVID”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Tudorel Ene. Astfel, în curând, vor putea fi internate şi alte cazuri la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa, la Spitalul Municipal Medgidia şi la Secţia Exterioară de la Agigea.




În ce priveşte spitalul modular de pe stadionul Portul, deşi nu mai are pacienţi de câteva săptămâni bune, acesta va rămâne în continuare funcţional. „Deocamdată, totul este lăsat pe poziţie. Nu a fost nimic dezafectat, avem inclusiv o echipă medicală la dispoziţie. Noi suntem pregătiţi în orice moment să primim pacienţi în caz de nevoie. Vedem cum va evolua pandemia şi abia apoi se va decide ce se va face cu spitalul”, ne-a precizat şi comandantul Spitalului Militar Constanţa, dr. Aurel Trană.





Campanie de vaccinare accelerată în mediul rural

Între timp, autorităţile fac eforturi pentru a accelera campania de vaccinare în judeţ. În municipiul Constanţa, sunt în continuare deschise mai multe centre de vaccinare unde imunizarea este la liber, atât cu serul Pfizer, cât şi cu cel Johnson & Johnson. De asemenea, sunt pregătite campanii şi în mediul rural. „DSP Constanţa a început deja vaccinarea în mediul rural. Vorbim aici de echipa mobilă a Ministerului Apărării Naţionale, dar şi de echipe mobile ale centrelor de vaccinare din Constanţa, Mangalia sau Cumpăna, care vaccinează în mediul rural. În plus, au existat deja primele caravane mobile, precum cea din localitatea General Scărişoreanu. Misiunile echipelor mobile se vor intensifica în perioada următoare”, a mai spus reprezentantul DSP Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5719 secunde