Ziua Iei, sărbătorită la Căminul pentru Persoane Vârstnice

224
Seniorii Căminului pentru persoane vârstnice din Constanța au avut parte, joi, 24 iunie de o zi specială. Cu ocazia „Zilei Universale a Iei”, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, împreună cu directorul RAEDPP Constanța, Teo Hira, și angajații Direcției Generale de Asistență Socială Constanța le-au oferit multe surprize vârstnicilor instituționalizați.

Fetele, care le poartă de grijă zi de zi, s-au îmbrăcat în ia tradițională românească, simbolul nostru cultural, s-au împodobit cu coronițe de flori și le-au bucurat sufletele bunicilor, care și-au amintit cu drag de serbările la care participau în tinerețe.

În curtea căminului, beneficiarii au avut parte și de surprize dulci, fiind serviți cu gogoși calde, chec, sucuri, muzică populară și voie bună.

Reamintim că de nouă ani românii sărbătoresc Ziua Universală a Iei, o celebrare a iei şi a cămăşii tradiţionale, oriunde s-ar afla pe Planetă. Ia este o adevărată matrice culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi. Ziua Universală a Iei este celebrată odată cu Sânzienele/Drăgaica şi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.363 secunde