Maraton de vaccinare, la Constanţa. Cabinete pe faleza Cazinoului şi în mall-uri

498

Articole de la același autor

Vaccinarea împotriva COVID-19 este din ce în ce mai simplă, la Constanţa. Atât de simplă încât constănţenii o vor putea face chiar şi la mall, la o repriză de cumpărături, sau pe faleză, la plimbarea de relaxare de week-end. Autorităţile locale şi judeţene s-au mobilizat şi au organizat un maraton al vaccinării, în acest sfârşit de săptămână, în mai multe zone ale municipiului Constanţa.

Începând de vineri, 14 mai, şi până duminică, 16 mai, inclusiv, au fost amenajate cabinete de vaccinare în patru mari centre comerciale din oraş. Acţiunea a fost organizată de Primăria Constanţa, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, şi împreună cu Direcţia de Sănătate Publică. Cele patru centre comerciale unde se desfăşoară maratonul sunt VIVO Constanţa – pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 220, City Park Mall – bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 116 C, Tom – bulevardul Tomis nr. 391 şi Auchan City – Şoseaua Mangaliei nr. 195A.

Personalul medical provine de la cel mai mare centru de vaccinare din judeţ, cel de la Pavilionul Expoziţional. La fiecare centru, un medic, doi asistenţi medicali şi un registrator îi aşteaptă şi îi primesc deja pe cei care doresc să se imunizeze. Programul cabinetelor este acelaşi cu cel al centrului comercial. Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la oricare dintre centrele respective, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile, cum ar fi cartea de identitate sau paşaportul. Imunizarea se face cu vaccinul Pfizer.

Doar 23% din populaţia judeţului, vaccinată

Tot de vineri şi până duminică, la Pavilionul Expoziţional de la intrarea în staţiunea Mamaia, se desfăşoară maratonul vaccinării pentru tineri, unde există trei fluxuri pentru imunizare organizate în colaborare cu Universitatea „Ovidius”. De asemenea, pe faleza de la Cazino, chiar pe promenadă, va fi instalat un cabinet unde orice persoană se poate vaccina numai pe bază de buletin.


„Este un moment favorabil pentru că şi pandemia ne-a făcut în sfârşit o surpriză plăcută şi este o scădere mai accentuată a numărului de îmbolnăviri, graţie, în primul rând, vaccinărilor făcute până în acest moment. Este posibil să fie şi alte cauze favorizante, cum ar fi o epuizare a virusului iniţial, care ne dă un interval să ne pregătim pentru un posibil val al patrulea. Dar acum avem experienţă, suntem pregătiţi. Începând din acest week-end, litoralul va fi creuzetul relaxării. Zilele acestea se desfăşoară la mare şi congrese medicale, care, de asemenea, promovează vaccinarea. Constanţa se pregăteşte pentru sezonul estival, când provocările vor fi mai mari pentru populaţia locală şi pentru autorităţi”, a declarat dr. Sorin Rugină.

Aproximativ 300.000 de doze de vacin au fost efectuate, până în prezent, în judeţul Constanţa. „Lumea trebuie să conştientizeze că întoarcerea la normalitate este la îndemâna noastră şi la un pas distanţă, vaccinarea!”, a transmis prefectul judeţului, Silviu Coşa.

De altfel, Direcţia de Sănătate Publică pregăteşte şi alte evenimente care să promoveze vaccinarea, în perioada următoare. „Am ajuns la nivelul judeţului Constanţa la 23% vaccinaţi cu prima doză. Suntem pe o incidenţă mică, pe scenariul verde. Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm total. Trebuie să fim în continuare atenţi şi să ne vaccinăm. Ne gândim şi încercăm să fim foarte creativi, să venim cât mai aproape de cetăţeni, în aşa fel încât să le fie foarte uşor şi accesibil să se vaccineze. Vine ziua Constanţei, vom veni cu ceva nou, în aşa fel încât vaccinarea să fie o atracţie”, a precizat directorul DSP Constanţa, Cristina Schipor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8899 secunde