Primul maraton de vaccinare dedicat tinerilor, organizat de Universitatea „Ovidius”

316
Primul maraton de vaccinare dedicat tinerilor, organizat de Universitatea „Ovidius” - fondprimulmaratondevaccinare-1620928906.jpg

Articole de la același autor

Elevii, studenţii şi orice tânăr care doreşte să primească vaccinul împotriva COVID-19 vor avea întâietate la imunizare, vineri şi sâmbătă, la unul dintre cabinetele din cadrul centrului de vaccinare de la Pavilionul Expoziţional de la intrarea în staţiunea Mamaia.

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Medicină, în parteneriat cu Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici Constanța (ASMTMC), Liga Studenților UOC și Capitala Tineretului, organizează, alături de Direcția de Sănătate Publică, în perioada 14 - 16 mai, la Pavilionul Expozițional din Mamaia, primul maraton de vaccinare destinat tinerilor.

Potrivit conf. univ. dr. Irina Dumitru, din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii „Ovidius”, în cadrul maratonului de vaccinare, tinerii care doresc să se imunizeze se pot prezenta fără programare prealabilă la Pavilionul Expozițional, unde vor beneficia de un flux separat de vaccinare, cu serul dezvoltat de Pfizer și BioNTech (Comirnaty), doar în urma legitimării cu cartea de identitate. Vaccinul va fi administrat de personal medical reprezentat de medici infecționiști, epidemiologi și asistente medicale.

„Acțiunea se adresează studenților români și străini din cadrul Universității Ovidius din Constanța și celor din celelalte universități constănțene, elevilor din licee, cu vârsta mai mare de 16 ani, și familiilor acestora, dar și cadrelor didactice din toate unitățile de învățământ. De asemenea, în cadrul maratonului va avea loc un webinar, creditat EMC (Educație Medicală Continuă), ce va oferi informații despre vaccinare și se va desfășura atât în limba română, cât și în engleză, fiind adresat cadrelor medicale”, a precizat coordonatorul evenimentului, conf. univ. dr. Irina Dumitru.

Elevii minori, însoţiţi de părinţi

Conform datelor oficiale centralizate de DSP Constanţa, până în prezent au fost vaccinate, în total, 156.159 de persoane la nivelul întregului județ. „Acesta este primul maraton de vaccinare cu, despre și pentru tineri, iar avantajul organizării acțiunii în zilele de weekend este reprezentat de faptul că le oferă părinților elevilor minori posibilitatea de a-i însoți pentru vaccinare. Este, de asemenea, un interval potrivit pentru studenții care, astfel, pot veni să se vaccineze fără să lipsească de la cursuri”, a declarat Andreea Bugescu, reprezentanta ASMTMC.

XXX

Totodată, UOC, prin Facultatea de Medicină, susţine o campanie de testare gratuită a Hepatitei C, sâmbătă, 15 mai, între orele 10.00 şi 18.00, la Pavilionul Expozițional din Mamaia și pe faleza Cazinoului din Constanţa, aici urmând a fi organizat şi un punct de vaccinare împotriva COVID-19.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4428 secunde