Preşedintele Iohannis, apel la vaccinare, de la malul mării: „Nu trebuie să lăsăm garda jos!”

362

Articole de la același autor

România bate record după record la vaccinare şi deja autorităţile anunţă ridicarea cât mai multor restricţii. Totuşi, preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia că pericolul încă nu a trecut şi face apel la populaţie să se vaccineze într-un număr cât mai mare pentru a putea reveni la normalitatea dinainte de pandemie.

Este maraton de vaccinare la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu”, pe bulevardul Mamaia nr. 96. În curtea instituţiei au fost amplasate mai multe containere şi persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la orice oră, fără o programare prealabilă, doar pe baza cărţii de identitate. Vaccinul folosit este cel dezvoltat de compania Pfizer. Cabinetul este deschis non-stop şi zilnic se pot vaccina aproximativ 100 de persoane.

Centrul de vaccinare de la Spitalul Militar a fost vizitat joi, 6 mai, de preşedintele Klaus Iohannis, care a dorit să încurajeze personalul medical şi să-i îndemne pe constănţeni să vină în număr cât mai mare pentru a se imuniza împotriva infecţiei cu noul coronavirus. Şeful statului s-a arătat mulţumit de modul cum s-au pregătit autorităţile şi conducerea unităţii sanitare. „Pot să spun că sunt foarte plăcut impresionat, este organizat impecabil, cu toate că este în condiţii în container. Am aflat că ieri şi astăzi s-au vaccinat deja peste 500 de persoane de aici, din Constanţa. Este un lucru excelent. Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea, avem maratoane, avem centre deschise non-stop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot pur şi simplu prezenta şi se vaccinează”, a precizat Klaus Iohannis.



De sâmbătă, vaccinare la liber în toate centrele


Acesta a reamintit că, de sâmbătă, 8 mai, vaccinarea va fi la liber, în toate centrele din întreaga ţară, fără înscriere pe platformă şi programare în prealabil, şi a dat asigurări că există suficiente doze în această etapă.

„Noi, în România, stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare şi nu cred că sunt multe locuri unde cetăţenii se pot duce pur şi simplu să se vaccineze. Urmează noi şi noi acţiuni, sunt planificate centre cu prezenţă non-stop, maratoane de vaccinare”, a mai spus şeful statului. De altfel, în cursul zilei de joi, 6 mai, a fost depăşit pragul de 100.000 de persoane vaccinate în 24 de ore.

Şi, deşi vin veşti bune şi din spitale şi din secţiile de Terapie Intensivă, unde numărul pacienţilor a scăzut simţitor, preşedintele atrage atenţia că nu trebuie încă să lăsam garda jos. „Nu vreau să ne amăgim singuri. Pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. E foarte clar că, până când avem un număr mare de români vaccinaţi, trebuie să respectăm în continuare restricţiile. Reiau apelul meu: haideţi să ne vaccinăm, ca să revenim la normalitatea noastră pe ne-o dorim atât de mult. Vă invit pe toţi să mergeţi să vă vaccinaţi!”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5581 secunde