Au scăpat de vechiturile electronice din gospodării. Mii de kilograme de deșeuri, colectate

212
Au scăpat de vechiturile electronice din gospodării. Mii de kilograme de deșeuri, colectate - auscapatdevechiturile-1572380782.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 25.000 de kilograme de deșeuri și echipamente electrice și electronice au fost colectate selectiv și trimise la reciclare, în numai trei zile, la Constanța. Acțiunea a fost organizată de Asociația Română pentru Reciclare - RoRec, autoritățile locale și operatorul local partener, cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice. 


Constănțenii s-au debarasat de aparatele electrice fie ducându-le la punctele de colectare provizorii din oraș, fie apelând TelVerde 0800/444.800, serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice. De asemenea, 20 dintre participanții din Constanța au fost norocoșii câștigători ai premiilor puse în joc la tombola organizată cu ocazia acțiunii. 


Constănțenii care nu au participat la această acțiune de colectare și vor să scape de deșeurile electrice din casă sau de la birou pot apela gratuit la TelVerde 0800/444.800, zilnic, între orele 9.00 și 17.00. Acesta este un serviciu permanent. Ulterior apelării, veți fi contactat de Serviciul Local de Colectare Constanța și veți stabili ziua și intervalul orar în care va avea loc ridicarea deșeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de trei zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center. 


"Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice. Acestea au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conțin substanțe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanțe poluează solul, aerul și apa, ne afectează tuturor sănătatea", explică reprezentanții Asociației Rorec.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6067 secunde