Fără deșeuri din plastic. Strângeți-vă gunoaiele pe unde mergeți!

245
Fără deșeuri din plastic. Strângeți-vă gunoaiele pe unde mergeți! - deseuri1-1566851504.jpg

Articole de la același autor

Luna aceasta, aproximativ 500 de turiști aflați pe litoral, în Constanța, Mamaia și Eforie au fost mobilizați de către voluntarii ONG "Mare Nostrum" pentru a arunca responsabil la coș în cadrul proiectului "#fărădeșeuridinplastic". La final, ei au primit chiar și premii simbolice pentru fiecare pahar de mucuri de țigară strâns de pe plajă. 


Potrivit Ramonei Crângașu, de la "Mare Nostrum", mesajul voluntarilor este susținut de două panouri tip carte, în care turiștii și constănțenii pot găsi informații interesante despre deșeurile din plastic și ce alternative durabile există pentru acestea.
"Panourile conțin povestea celor mai întâlnite deșeuri de pe plajă- pungile de plastic, tacâmurile, mucurile de țigară, paiele de plastic. Pentru fiecare din aceste tipuri de deșeuri oferim și alternativa durabilă, care ajută atât la diminuarea cantității de deșeuri, cât și la sănătatea utilizatorului. Oamenii sunt încântați atât de mesajul panourilor, cât și de alternativele pe care le oferim", a declarat Andreea Ștefania Ionașcu, coordonator proiect.


Unul dintre panouri este interactiv și conține două variante de răspuns. Turiștii pot vota varianta preferată folosind mucuri de țigară, pe care să le plaseze într-unul din cele două recipiente existente pe panou. Campaniile au fost cât se poate de dinamice, turiștii fiind foarte încântați de ideea campaniei, dar și de informațiile oferite de către voluntarii ONG "Mare Nostrum".
Tot în cadrul aceluiași proiect,18 voluntari au susținut până acum peste 26 ateliere, în cadrul cărora peste 650 elevi, 80 cadre didactice și o sută de părinți au învățat ce pot face pentru a avea o lume fără plastic.


Reprezentanții ONG-ului sunt de părere că este necesar ca oamenii să conștientizeze cât plastic produc involuntar în fiecare zi și să înceapă să schimbe treptat micile obiceiuri nocive și să le înlocuiască cu altele responsabile față de mediu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7358 secunde