AUCHAN-ul din Maritimo a băgat 18 persoane în spital. Carne expirată și stricată, gătită și vândută în raionul de Gastronomie. OPC a închis locul și a dat amenzi

2955
5
AUCHAN-ul din Maritimo a băgat 18 persoane în spital. Carne expirată și stricată, gătită și vândută în raionul de Gastronomie. OPC a închis locul și a dat amenzi - amenzi-1451147804.jpg

Articole de la același autor

O echipă de comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța s-a deplasat, în această dimineață, la hypermarketul Auchan. Acțiunea vine după ce 18 persoane care au consumat alimente cumpărate din sectorul de gastronomie au fost diagnosticate cu enterocolită și salmonela, fiind internați în spital.


Citește și AUCHAN-ul din Maritimo a băgat 18 persoane în spital / IATĂ CE AU GĂSIT INSPECTORII OPC în raionul de Gastronomie



"In urma verificarilor s-a gasit la comercializare o cantitate de 15.3kg preparate culinare ( orez sarbesc, piure cartofi, paste cu pui, piep pui rotisat, cotlet la gratar ) care nu respecta conditiile de depozitare. De asemenea, in spatiul de depozitare s-a gasit o cantitate de 98.53kg piftie de curcan, piftie porc, rulada de spanac cu branza, carne fiarta porc, carne la garnita, crema de zahar ars avand data durabilitatii minimale depasita.
In spatiul de depozitare se afla o cantitate de 26.54kg materie prima (merluciu, file somon, medalion somon, pastrav) cu etichete reprezentand data decongelarii 23.12.2015, la care decongelarea s-a facut in conditii improprii (imersate in apa) ce a condus la deprecierea acestora, produsele avand miros necorespunzator.

Intreaga cantitate de preparate culinare si materie prima (140 kg) a fost oprita definitiv de la comercializare si retrasa din circuitul consumului uman.

Pentru deficientele constatate SC Auchan Romania SA a fost sanctionata contraventional cu amenda 30.000 lei si s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor," se arată într-un comunicat al Centrului Regional pentru Protecția Consumatorilor, regiunea Sud-Est.


Comentează știrea

Stere
26 decembrie 2015
nu va mai saturati de salmonele

Rumani saraci si fomisti ce sunteti

Pintea
27 decembrie 2015
Nu se va schimba nimic

OPC-ul va mai face chipurile niste controale .In ziare vom citi ca "organele" au confiscat cateva kg de carne ,peste ,mezeluri iar vinovatii au primit amenzi mari.Or fi reale aceste amenzi despre care scrieti deoarece comerciantii nu se sperie deloc .Vine luna ianuarie sa vedeti stocuri de alimente in magazine insa marfa expirata deloc .Acest mall de langa Cimitirul municipal si-a dat cu firma in cap.In loc sa imbolnaveasca clientii putea sa doneze alimentele inainte de expirare unor camine de batrani sau copii.Pentru ei Craciunul nu inseamna a darui ci a a se imbogati.Acum cativa ani la un supermarket era un panou pe care erau expuse fotografiile hotilor prinsi in magazin.Daca unii comercianti nu au frica de amenda de ce nu se face un panou in centru orasului intulat "Comercianti care ne imbolnavesc" si afisate pozele acestor unitati comerciale vinovate.Poate de rusine vor avea mai mult respect fata de clienti iar cei din urma ii vor sanctiona pe vinovati prin a nu le mai calca pragul o perioada de timp.Degeaba confisca autoritatile alimentele expirate si poate ca dau si amenzi daca opinia publica nu cunoaste numele celor care atenteaza la sanatatea oamenilor.

justitiarul
27 decembrie 2015
esti prost

Stere , esti mai prost ca noaptea !! Firati ai draq de machidoni , v-ati mutat cu totii la Constanta oierilor !! Fomista-i mata aia cu nasu mare !!

Dan
27 decembrie 2015
Ordinari

Mai mult ca sigur managerul lui Auchan e machedon. Ca si in cazul celorlalte supermarketuri. Obsedati de bani. Nu le pasa de oameni. Ei se inchina banilor, ei ataca zilnic biserica in toate articolele din ziare.Publicati-le numele.

Liviu
27 decembrie 2015
Foarte mica amenda

O amenda foarte mica si platibila pentru o companie atat de mare. Acolo nu numai ca se vindeau produse expirate dar mancare pur si simplu era dezastru anumite mancaruri nici macar cainii nu le mancau. Niste nenorocitii niste scursuri de oameni efectiv bataie de joc pe fata. Ce bine ar fi fost daca l-ar fi inchis detot

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.213 secunde