Avarie RAJA. Un întreg cartier din localitatea Agigea a rămas fără apă. RAJA duce apă cu cisternele

41
Avarie RAJA. Un întreg cartier din localitatea Agigea a rămas fără apă. RAJA duce apă cu cisternele - lucrariraja30-1404637707.jpg

Articole de la același autor

Începând de sâmbătă, la prânz, la dispeceratul societății RAJA Constanța au fost primite mai multe reclamații care vizau probleme în alimentarea cu apă a zonei înalte a localității Agigea, mai exact a cartierului Dinu Cocea. În urma sesizărilor, echipele de intervenție ale RAJA s-au deplasat în teren și au început să verifice rețeaua de alimentare cu apă a localității.
În cursul nopții, întregul cartier Dinu Cocea a rămas fără apă. Ulterior, echipele RAJA au demarat lucrările de remediere a situației. Până la rezolvarea problemei și reluarea alimentării cu apă, compania pune la dispoziția locuitorilor din cartierul respectiv, cisterne cu apă. 
"În urmă cu 35 de ani, când lucrările pregătitoare la Canalul Dunăre -Marea Neagră erau în toi, pe sub canal au fost pozate patru conducte de alimentare cu apă: una cu diametrul de 800 mm, una de 500 mm și rezervele aferente. Conducta de 500 mm pornește de la Stația de pompare Bifurcație Cumpăna și alimentează localitatea Agigea. În această dimineață, echipele RAJA au constatat că la vana de coborâre spre fundul canalului, pe malul dinspre Constanța al canalului, presiunea în conductă era normala. La capătul de ieșire, însă, presiunea era scăzută la aproape jumătate, fiind vorba despre o avarie chiar sub zona de subtraversare a canalului. Pentru a putea alimenta consumatorii rămași fără apă, s-a luat decizia executării unui by-pass pe malul dinspre Agigea al canalului, între conducta de 800 mm și cea de 500 mm, care alimentează localitatea Agigea, printr-o conducta cu diametrul de 110 mm, care să asigure debitul necesar și pentru consumatorii din cartierul Dinu Cocea. Având însă în vedere complexitatea lucrării, dar și faptul că timpul de intervenție este mai lung, s-a luat măsura trimiterii a două cisterne cu apă potabilă în cartierul afectat, astfel încât abonații să nu sufere de lipsa apei pentru strictul necesar în această perioadă", a explicat purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2686 secunde