Avertisment de la Protecția Consumatorilor. Atenție la falșii comisari!

114
Avertisment de la Protecția Consumatorilor. Atenție la falșii comisari! - avertismentdelaprotectia-1578910964.jpg
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor avertizează operatorii economici în legătura cu existența unor persoane care pretind că sunt comisari ANPC sau CJPC și care, sub pretextul neregulilor depistate, solicită plata unor amenzi.

"Au apărut informații că falșii comisari ANPC au desfășurat astfel de activități ilegale de control, prin utilizarea unor legitimații asemănătoare cu cele oficiale. ANPC vă reamintește faptul că niciodată comisarii autorității nu solicită operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi după terminarea controlului. În cazul aplicării de sancțiuni contravenționale, acestea se achită la Trezorerie și nu comisarilor aflați în control. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor va primi doar copia chitanței de vărsământ", explică reprezentanții ANPC.

De asemenea, trebuie menționat faptul că membrii organizațiilor neguvernamentale din domeniul protecției consumatorilor nu au drept de control. Ei au dreptul de a informa opinia publică asupra deficiențelor de calitate ale produselor și serviciilor și asupra consecințelor vătămătoare ale acestora pentru consumatori sau de a iniția acțiuni în justiție pentru apărarea drepturilor și intereselor consumatorilor.

Operatorii economici sunt sfătuiți să solicite ordinul de serviciu în baza căruia se face controlul, să verifice legitimațiile comisarilor care vin în control și să anunțe imediat poliția în cazul în care sunt victimele unei tentative de control din partea unor persoane neautorizate.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3826 secunde