Avertisment DUR! Iată ce se va întâmpla cu clima României în următorii ani

255
Avertisment DUR! Iată ce se va întâmpla cu clima României în următorii ani - vremea-1377707590.jpg

Articole recomandate

Modificările estimate de specialiști pentru următorii 50 - 100 de ani relevă că, la nivel național, va avea loc o creștere cu două grade Celsius a temperaturilor medii în anotimpul de iarnă și o creștere cu peste trei grade Celsius a temperaturilor medii în anotimpul de vară (3,5 grade Celsius în nord și 4,3 grade Celsius în sud). 


Prognozele meteorologice relevă faptul că, în România, va avea loc o creștere a temperaturilor medii cu peste patru grade Celsius în următorii cel puțin 50 de ani, mai ales în zona de sud a țării, potrivit anexei la Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Strategiei Naționale a României privind Schimbările Climatice /SNSC/ 2013-2020, publicată în Monitorul Oficial.


Astfel, modelele climatice demonstrează faptul că temperaturile medii anuale în România vor continua să crească în mod constant, mai ales vara și iarna, deși România va continua să aibă o climă temperată și patru anotimpuri. 


În ceea ce privește precipitațiile, meteorologii preconizează că acestea vor fi mai mari pentru perioade scurte de timp și pe suprafețe reduse, ceea ce va conduce la creșterea frecvenței viiturilor. În contrapartidă, vor crește perioadele secetoase mai mari, ceea ce va conduce la un deficit al resurselor de apă, pericol de producere de incendii forestiere, pierderea biodiversității, degradarea solului și a ecosistemelor și deșertificarea, potrivit realitatea.net.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3237 secunde