AVERTISMENTUL meteorologilor pentru perioada următoare: "Apar aceste fenomene extreme, care nu pot fi anticipate cu foarte mult timp înainte"

1309
AVERTISMENTUL meteorologilor pentru perioada următoare:

Articole recomandate

Meteorologii se așteaptă ca, în perioada următoare, România să se confrunte cu fenomene meteo extreme. Se va înregistra o răcire bruscă a vremii și își vor face apariția precipitațiile abundente, inclusiv sub formă de ninsoare, scrie romaniatv.net

Meteorologul ANM, Mihai Timu, a declarat că nu este exclus ca, în perioada următoare, țara noastră să se confrunte cu fenomene meteo extreme.

"Așa cum am observat în această toamnă, am avut multe extreme. Pe normalitate am stat foarte puțin. Jumătate din septembrie a fost caniculă, apoi a fost acea răcire bruscă. Acum, suntem în această vreme deosebit de caldă, deci sunt semnale că, în ultima decadă, după 23 octombrie, vremea să se răcească. Să nu uităm că am avut, deja, un episod scurt de iarnă, în urmă cu o săptămână și intrăm în luna noiembrie. Deci, crește probabilitatea de apariție a ninsorilor, încet-încet și în zonele de câmpie să apară astfel de manifestări", a declarat meteorologul ANM, pentru libertatea.ro.

"Până la finalul săptămânii, vremea va fi neobișnuit de caldă, cu temperaturi mult peste normalul acestei perioade. Vor fi până la 25-27 de grade Celsius, în multe zone din țară, deci, temperaturi de vară", a spus Mihai Timu.

Șeful secției de Climatologie din cadrul Administrației de Meteorologie a precizat că de mai mulți ani s-a observat o alternare rapidă a temperaturile, de la foarte cald la foarte rece, și nu exclude ca, iarna aceasta, România să se confrunte cu acest fenomen extrem.

"Problema este că, dincolo de această normalitate a ultimelor decenii, apar aceste fenomene extreme, care nu pot fi anticipate cu foarte mult timp înainte. Noi am avut fenomene extreme și, ne-am putea trezi, bineînțeles, cu fenomene extreme. Ele sunt prezente nu doar în România, ci peste tot în lume", a declarat Roxana Bojariu, șeful secției de Climatologie din cadrul ANM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Octombrie 2017
Stire din Social : Cum va fi vremea la Constanța, azi
Pagina a fost generata in 1.6567 secunde