Avertizare ANM de vreme severă! Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată

293
Avertizare ANM de vreme severă! Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată - descarcari-1597046240.jpg
Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o avertizare de vreme severă. Astfel, în intervalul 12.00 - 23.00, ANM a anunțat un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.


"În intervalul menționat, în toate zonele de munte, precum și în Transilvania și  sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.


Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.


Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în zonele deluroase din sudul și estul țării, precum și în regiunile vestice, sud-vestice și nordice", se arată în avertizarea ANM.


Tot astăzi, ANM a anunțat că vremea se va menține cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, local canicularã în Câmpia Românã.


Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei, când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în rest, îndeosebi în nord-est și centru.


Ploile vor avea și caracter torențial și, mai ales la munte, cantitãțile de apã vor fi însemnate. Vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în nordul Moldovei și 36 de grade în Lunca Dunãrii.


Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge izolat pragul critic de 80 de unitãți, îndeosebi în vestul teritoriului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3136 secunde