Avocații și taximetriștii, cu datorii uriașe la sănătate

2472
Avocații și taximetriștii, cu datorii uriașe la sănătate - 527b305880675bfbc28165eb44503fd4.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, în colaborare cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) au iden-tificat persoanele fizice autorizate cu restanțe la fondul asigurărilor de sănătate. Potrivit legislației, a subliniat Lămâița Antohi, purtător de cuvânt al CJAS, deținătorii de PFA-uri trebuie să achite și contribuția la sănătate, din momentul în care și-au deschis afacerea, nu doar prestația către ANAF. Puțini sunt însă cei care o fac.
Drept urmare, au fost depistate 9.569 de persoane cu venituri din activități indepen-dente cu restanțe la fondul de sănătate. "Unii au datorii încă din 2005. Suma totală datorată se ridică la aproximativ zece milioane de lei. Pentru fiecare datornic, au fost calculate și majorările, și penalitățile", a subliniat Lămâița Antohi.
Lista cu debitorii a fost afișată, pe 19 noiembrie, pe pagina web și la sediul insti-tuției, iar reprezentanții CJAS consideră că, în acest mod, PFA-urile au fost înștiințate. Actele administrative fiscale eliberate pentru fiecare debitor nu au putut fi transmise, din cauza lipsurilor financiare. Acestea pot fi însă consultate la sediul CJAS. "Datornicii pot face solicitări pentru reeșalonarea restanțelor, important este însă să înceapă plata. În caz contrar, riscă să le fie blocate conturile", a atras atenția reprezentantul CJAS.
O acțiune similară a mai fost întreprinsă în 2003. Printre datornici, se numără avocați, notari, taximetriști, contabili etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0204 secunde