Instanța supremă a decis:

Concurs Avocatul Cămătarilor rămâne cu 13 ani de închisoare

214
Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat, pe 9 iulie, pe avocatul Mihai Costea la 13 ani de închisoare, pentru mai multe capete de acuzare, printre care și fals în înscrisuri oficiale. Decizia Înaltei Curți este definitivă. Prejudiciul în acest dosar este de 13 miliarde de lei vechi în dauna Primăriei București.
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, marți, contestația în anulare formulată de avocatul Cămătarilor, Mihai Costea, împotriva sentinței prin care a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Decizia instanței supreme este definitivă și nu mai poate fi atacată - potrivit NewsIn.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, de asemenea, cererea lui Mihai Costea, avocatul Cămătarilor, de suspendare a executării pedepsei de 13 ani de închisoare, la care acesta a fost condamnat definitiv de magistrații aceleiași instanțe.
Mihai Costea, apărător al fraților Nuțu și Sile Cămătaru în mai multe dosare, a fost dat în urmărire de Poliția Capitalei, pentru că se sustrage executării unei pedepse de 13 ani de închisoare, a declarat, pe 11 iulie, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, comisarul Christian Ciocan. El a fost trimis în judecată, pe 7 aprilie 2005, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, alături de alți membri ai unei rețele care se ocupa cu falsificarea de documente în vederea obținerii a diferite imobile din București.
Pe 22 iunie 2006, Tribunalul București l-a condamnat pentru prima oară pe Costea la 13 ani de închisoare, pedeapsa rămânând definitivă prin decizia Instanței Supreme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8282 secunde