Bani pentru firmele care creează locuri de muncă înalt calificate

391
Bani pentru firmele care creează  locuri de muncă înalt calificate - locdemunca-1343857375.jpg
Companiile care creează cel puțin 200 de locuri de muncă înalt calificate vor putea primi, pentru o perioadă de doi ani, o subvenție în cuantum de 40 - 50% pentru cheltuielile salariale. Schema de ajutor a fost avizată, la începutul acestei săptămâni, de Guvern. Firmele din zona București și Ilfov vor primi o facilitate de 40 la sută, iar cele din restul țării, de 50%. Suma totală alocată din bugetul de stat pe următorii ani este de 100 milioane euro, pentru finanțarea costurilor salariale aferente personalului cu calificare ridicată în domenii de cercetare-dezvoltare, inovare, energie, informatică, precum și din industria prelucrătoare înalt tehnologizată.

Sectoarele economice de aplicare a ajutorului sunt industria producătoare, cu excepția fabricării băuturilor și produselor din tutun, producția și furnizarea de energie electrică, termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, activități de editare produse software, telecomunicații, servicii în tehnologia informaticii, activități și servicii informatice, cercetare-dezvoltare.

Firma care solicită ajutorul de stat va fi obligată să prezinte o scrisoare de garanție bancară care să aibă valoarea cel puțin a ajutorului de stat plătit, pentru ca, în cazul în care nu-și respectă integral obligațiile contractuale, statul să-și poată recupera ajutorul acordat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Iunie 2012
Stire din Social : Absolvenții de liceu, greu de angajat
Pagina a fost generata in 0.9461 secunde