Banii - modalitatea prin care poți obține control asupra vieții tale

1693
Banii - modalitatea prin care poți obține control asupra vieții tale - baniimodalitateaprincarepo539iob-1534762081.jpg

Articole recomandate

Cu siguranță că ai auzit de foarte multe ori în jurul tău diverse persoane care spun că banii nu trebuie să-ți controleze viața, că aceștia sunt motivul pentru care mulți dintre noi nu ne bucurăm cu adevărat de ceea ce avem și multe altele. Probabil că ai văzut unii indivizi care nu dețin carduri bancare și care preferă doar banii cash (kontanter), pentru că le este teamă că banii câștigați se vor împuțina, pentru că orice card generează niște plăți în diferite comisioane de administrare lunară. Și câte și mai câte alte astfel de observații care îți pot forma o idee total greșită despre ceea ce înseamnă banii pentru un om. Pentru că banii au apărut nu ca un mod prin care ne este controlată viața, ci o modalitate prin intermediul căreia noi o să ne putem controla mai avantajos existența!

Banii îți permit să ai parte de stilul de viață pe care ți-l dorești!

Existența noastră are câteva niveluri la care ne putem raporta stilul de viață, pentru că în funcție de nivelul la care suntem, o să putem să ne stabilim felul în care ne vom valorifica mai bine posibilitățile de câștig. Pornim de la un nivel inițial, de bază, în care sursa de bani este limitată și ne permite doar satisfacerea nevoilor incipiente, fără să existe alte posibilități de a ne exploata una dintre caracteristicile definitorii ale umanității noastre: dorințele. În momentul în  care avansăm din punct de vedere financiar, situația se schimbă, astfel încât putem să ne satisfacem aceste dorințe (nivelul mediu).

O astfel de schimbare în viață este precum situația în care reușești să obții un împrumut chiar dacă ai un istoric de credit negativ (R-K-I), adică primești un impuls extraordinar la nivel motivațional. Această modificare echivalează cu ridicarea unei persoane din punct de vedere financiar, care acum va câștiga mai bine, ceea ce îi va permite să aibă noi dorințe, la un nivel mai înalt. Viața se va schimbă într-un mod radical, astfel că persoana respectivă va beneficia de o motivație superioară, care ii va permite să-și seteze scopuri pe termen îndelungat. Printre acestea se numără asigurarea viitorului financiar, a bunăstării financiare și îndeplinirii unui număr mai mare de dorințe, dar și de identificarea de noi modalități prin care banii pot fi înmulțiți.

Drumul de la nivelul cel mai de jos (în care o persoană nu se poate bucură cu adevărat de câștigurile financiare, dat fiind că acestea sunt limitate) și până la cel mai de sus (în care nu doar că își îndeplinește dorințele, dar și își poate stabili unele noi) depinde numai de cel în cauză. Fiecăruia dintre noi i se oferă diverse oportunități de îmbunătățire a nivelului financiar, pe care unii le exploatează în sens favorabil, în timp ce alții le lasă să scape, fie din datoria indeciziei, fie unei interpretări greșite. De aceea, dacă îți dorești să obții controlul asupra vieții tale, amintește-ți că tu ești cel care va determina modul în care generezi banii, iar nu banii îți controlează viața. Depinde doar de tine, în mod exclusiv, să ai parte de succesul financiar pe care ți l-ai propus!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9486 secunde