Bătaie de joc pe șantierele din Italia: muncitori români plătiți cu un euro pe oră

587
Bătaie de joc pe șantierele din Italia: muncitori români plătiți cu un euro pe oră - romani-1324485096.jpg

Procuratura din Milano a deschis miercuri o anchetă în urma plângerii pe care au depus-o patru muncitori de origine română angajați pe șantierul noului sediu al autorităților regiunii Lombardia din Milano, anunță agenția de presă Redattore Sociale.

Cei patru români alături de alți 36 de colegi conaționali au fost angajați de societatea Mio Dino SRL din Milano, cea care a câștigat licitația de 9 milioane de euro pentru construcția clădirii Pirellone Bis.
 
Paradoxul, însă, este că muncitorii aveau contract legal de muncă, dar întocmit de o societate comercială din România care a intermediat angajările cu o altă firmă italiană din Portogruaro /regiunea Veneto/. Muncitorii români erau plătiți prin carduri de credit reîncărcabile care, însă, au rămas în posesia intermedialului, Mihai Olaru. Angajații primeau lunar doar 400 de euro.

Unul dintre muncitorii implicați în situație s-a aflat miercuri la conferința de presă a forțelor de ordine și a povestit că în momentul în care s-a decis să depună plângere, familia din România i-a fost amenințată. Procuratura de la Milano a deschis o anchetă în acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Decembrie 2011
Stire din Social : Ninge la Constanța
Pagina a fost generata in 3.2531 secunde