Beneficiile pe care le poți obține după ce te înregistrezi în evidențele Forței de Muncă

124
Beneficiile pe care le poți obține după ce te înregistrezi în evidențele Forței de Muncă - somaj-1708094606.jpeg

Articole de la același autor

Dacă te afli în căutarea unui loc de muncă, trebuie să știi că înscrierea ca șomer în baza de date a serviciului public de ocupare îți poate aduce o serie de beneficii atunci când reușești să te angajezi.

De la cursuri pentru a deprinde meserii noi, care pot fi urmate gratuit, și până la burse oferite în cadrul diverselor proiecte sau prime oferite în momentul angajării, avantajele înregistrării în baza de date a AJOFM sunt multiple. În primul rând, șomerilor înregistrați în baza de date a Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă li se acordă, dacă își găsesc un loc de muncă, diverse prime. Este nevoie să soliciți acordarea acestora și să îndeplinești anumite condiții specifice. Astfel, vei beneficia de o măsură gândită pentru a-i stimula pe șomeri să fie interesați să petreacă perioade cât mai scurte în șomaj. Este vorba despre prima de activare, completarea veniturilor salariatului prin acordarea a 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, prima de inserție, de instalare, de încadrare și de relocare.

Pentru a beneficia de oricare dintre beneficiile menționate, principala condiție este ca șomerul să anunțe, în termen de trei zile de la încadrare, la AJOFM, că a intervenit modificarea în statutul de șomer, anume că și-a găsit de lucru. Consilierii din serviciul public de ocupare le precizează șomerilor, încă de la înscrierea la AJOFM, toate detaliile, explicându-le că doar la momentul încadrării se poate evalua situația concretă în care se află persoana. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4003 secunde