De la 1 ianuarie 2010,

Bolnavii neasigurați vor plăti 1.300 de lei pentru o zi de internare în Spitalul Județean

305
Bolnavii neasigurați vor plăti 1.300 de lei pentru o zi de internare în Spitalul Județean - 5ab5786ec698f7120630f75d1fbba91b.jpg
Pacienții neasigurați care ajung la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar de la 1 ianuarie 2010.
În luna august a acestui an, în prima întrunire după numirea în funcție, comitetul director al spitalului a hotărât majorarea tarifelor pentru ziua de spitalizare, cu procente cuprinse între 20 - 100%, în funcție de secția pe care sunt internați. Astfel, în prezent, pacienții neasigurați plătesc între 200 și 450 de lei pentru o zi de internare.
Dr. Dan Căpățână, managerul spitalului, ne-a declarat, ieri, că intenționează să mărească din nou tarifele. "De la 1 ianuarie 2010, pacienții neasigurați vor plăti 1.300 de lei pentru ziua de spitalizare. Aceasta este suma pe care o primim de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța pentru un pacient asigurat și nu mi se pare normal ca neasigurații să plătească mai puțin. Mai ales că majoritatea pacienților neasigurați care vin la Spitalul Județean sunt străini", ne-a declarat managerul. El a adăugat că în suma respectivă este inclusă îngrijirea medicală, medicația și cazarea.
Reprezentantul spitalului a mai afirmat că prin noua majorare, tariful va fi adus la nivelul prețurilor practicate în spitalele din țările învecinate României. Așteptăm însă ca și condițiile din Spitalul Județean Constanța să fie ridicate la același nivel ca în unitățile invocate, atât partea hotelieră, cât și calitatea actului medical. În prezent, pacienții acuză comportamentul inadecvat al cadrelor medicale, înghesuiala din saloane, cât și faptul că trebuie să-și cumpere singuri medicamentele necesare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 22 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 3.5852 secunde