Brățări de vacanță pentru toți copiii de pe litoral

185

Articole de la același autor

Peste 3.000 de brățări de vacanță au fost distribuite, în numai câteva săptămâni, în stațiunile Mamaia și Eforie Nord. Copiii mici le pot purta la mână astfel încât, în cazul în care se pierd de părinți, să poată fi identificați imediat. Programul este deja unul

cu tradiție și a fost derulat de Radio Vacanța, farmaciile Vivat, Acutil și Crucea Roșie Română - filiala Constanța.

Anul acesta, au fost pregătite 32.000 de brățări dintr-un material rezistent la apă, pe care se trec elemente de identificare, pentru a face mai ușoară găsirea copilului, dacă se rătăcește pe plajă. Brățara este personalizată cu numele copilului, un număr de telefon al părinților și numărul de telefon al Radio Vacanța.

Brățările sunt distribuite pe plajă prin intermediul farmaciilor independente semnalizate Vivat din toată țara, dar și de pe litoral și de la Tulcea. Totodată, brățara de vacanță poate fi găsită și în unitățile hoteliere, la recepție.

În perioada următoare, voluntarii de la Crucea Roșie și de la Radio Vacanța vor fi în centrul de agrement de la Sulina. Astfel, brățara de vacanță va fi oferită românilor din diaspora, care au ales să-și petreacă vacanța la Sulina, prin programul de tabere ARC, ediția 2015. Programul de tabere ARC se derulează în perioada 29 iunie - 3 august, în cadrul Centrului de agrement de la Sulina și în cadrul Taberei "Luminița", de la Eforie Nord. Proiectul este finanțat și organizat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului.

Anul acesta, la programul de tabere ARC participă aproximativ 2.000 de copii și tineri, etnici români din țările aflate în jurul granițelor și Balcani, respectiv Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Ucraina (regiunile Cernăuți, Odessa și Transcarpatia), Ungaria, Serbia (Voivodina și Valea Timocului), Bulgaria, Albania, Macedonia, precum și din Italia, Spania, Grecia, SUA, Canada sau din Orientul Mijlociu și Africa.

Cadouri și surprize pentru copii

În cadrul campaniei "Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța", au fost realizate și 25.000 de hărți cu stațiunile de pe litoral, dar și cu traseele turistice din Dobrogea prin intermediul proiectului i-tour.ro, care vor fi distribuite pe plajă și în unitățile hoteliere, la recepție.

Până la finele lunii august, voluntarii care vor ieși pe plajă le vor oferi turiștilor, pe lângă utila brățară de vacanță, și mingi de plajă, colace, baloane și multe alte surprize. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5722 secunde