Atenție la alimentele perisabile! Ce ne recomandă Protecția Consumatorilor

193
1
Atenție la alimentele perisabile! Ce ne recomandă Protecția Consumatorilor - alimenteperisabile1-1436452962.jpg

Articole de la același autor

Temperaturile ridicate pot influența în mod negativ siguranța produselor alimentare, perisabile din punct de vedere microbiologic. Tocmai de aceea, comisarii Protecției Consumatorilor ne dau câteva sfaturi, atunci când ne aprovizionăm cu mâncare.

Întotdeauna, verificați dacă este respectată temperatura de expunere la comercializare, temperatura menționată de producător pe eticheta de însoțire sau pe ambalaj. Verificați în mod direct caracteristicile organoleptice ale produselor alimentare achiziționate, respectiv miros, culoare, aspect, consistență. Refuzați să cumpărați produse alimentare care prezintă neconformități, cauzate de temperaturi ridicate, cum ar fi consistență moale la înghețată sau ciocolată, aspect mâzgâit, miros acru înțepător, aspect spongios de început de deformare. Acordați o atenție deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului; acesta trebuie să fie întreg, fără deformări, fără bombări, să nu fie rupt, în aceste situații nu se asigură siguranța produsului oferit la comercializare.

"Recomand tuturor consumatorilor să acorde o atenție deosebită la achiziționarea, transportul și depozitarea produselor alimentare în aceste zile toride, pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute", ne recomandă comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Lucian Lungoci. 

Comentează știrea

Vio
10 iulie 2015
E real, trebuie doar sa vezi!

E real, trebuie doar sa vezi! Acum e timpul sa vezi oferta noastra, pentru ca aici chiar ai ocazia de a castiga bani intr-o colaborare convenabila, in confortul casei tale, fara stres, fara griji, fara sefi, fara program fix. Totul e pregatit si functioneaza! Solicita acum detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3464 secunde