Scăderea TVA la alimente. Cu ochii-n patru, să nu fim țepuiți!

466
2
Scăderea TVA la alimente. Cu ochii-n patru, să nu fim țepuiți! - fotofondpreturi1-1430841465.jpg

Articole de la același autor

Teoretic, de la 1 iunie, vom putea cumpăra mâncare mai ieftină. Scăderea TVA de la 24 la 9 la sută ar trebui să însemne și reducerea, automată, a prețurilor la alimentele de bază și băuturile nealcoolice. Neoficial, însă, se pare că nu vom avea parte de prețuri mai mici, pentru că magazinele au grijă să scumpească produsele înainte ca să producă ieftinirea.

Așa se face că, atunci când vor reduce TVA-ul, automat, vor avea adaos comercial mai mare.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor va primi, în această perioadă, sesizări de la consumatori privind astfel de creșteri artificiale de prețuri. Comisarii vor trebui să verifice dacă apar astfel de cazuri, atât la reclamații, cât și în controale cu tematică. Premierul Victor Ponta a cerut în mod expres ANPC și Consiliului Concurenței să verifice atent situația prețurilor din magazine, astfel încât avantajul reducerii TVA să îl resimtă mai ales clienții și nu comercianții.

"Guvernul are obligația și preocuparea ca scăderea TVA la alimente să nu fie diluată de măsuri anticoncurențiale de creștere a prețurilor, iar eventuale situații de acest gen trebuie sesizate la ANPC, Finanțe, ANAF și Consiliul Concurenței", a declarat și Eugen Teodo-rovici, ministrul de Finanțe.

Vor prețuri mai mici la raft

Oamenii își doresc ca, în primul rând, să vadă prețuri mai mici la raft. Nu-i interesează cine ieftinește, dar vor să le fie mai ușor la buzunar.

"Am observat că, după 1 mai, au mai adăugat câțiva bani, un leu, mai ales la produsele de carne. Nu este o diferență foarte mare, dar, dacă nu vii câteva zile și ții minte ce ai cumpărat și cu cât, îți dai seama că aproape toate sunt mai scumpe. Probabil că este și asta o strategie!", ne-a spus Alina Mitrea, din Constanța.

Controale și taxe mai mari

ANPC va efectua controale, atât la sesizări, cât și tematice, pentru a vedea dacă magazinele respectă impunerea scăderii TVA. Comercianții care nu reduc prețurile după diminuarea cotei la 9 la sută vor plăti taxe mai mari. Cel puțin așa spune Guvernul. Unele magazine au anunțat că vor afișa, de la 1 iunie, atât prețurile cu TVA vechi, de 24 la sută, cât și pe cele noi, cu 9 la sută.

Comentează știrea

Marina
6 mai 2015
Calea succesului !

Toate marile realizări încep prin a stabili ce anume vă doriți cu adevărat – și apoi prin a vă implica, trup și suflet, în obținerea lor. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

catalin
6 mai 2015
Angajare imediata !!!!!!

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5444 secunde