Ciocolată expirată de un an! Ce au găsit comisarii OPC în magazinele din Constanța

409
1
Ciocolată expirată de un an! Ce au găsit comisarii OPC  în magazinele  din Constanța - ciocolataexpirata-1435504447.jpg

Articole de la același autor

Ciocolata și produsele cu cacao sunt preferate de mulți dintre noi. Însă, de multe ori, nu știm ce mâncăm și dacă riscăm să ne îmbolnăvim.

Comisarii Protecției Consumatorilor au verificat, recent, în cadrul unei campanii naționale, dacă agenții economici respectă prevederile legale în vigoare la comercializarea produselor din cacao și ciocolată. Au fost controlați, în total, 579 de operatori economici, la mai mult de jumătate din aceștia fiind depistate probleme.

De asemenea, din cele peste 27.400 de kilograme de produse, peste jumătate nu se încadrau în prevederile actelor normative în vigoare. Comisarii au oprit temporar de la comercializare peste 3.440 de kg de produse și au scos definitiv de la vânzare aproape 3.000 de kg de produse expirate. Au fost aplicate, în total, 448 de sancțiuni contravenționale, constând în 280 de amenzi contravenționale însumând 820.900 de lei și 168 de avertismente, pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

La Constanța, au fost depistate produse care prezentau caracteristici organoleptice neconforme, cum ar fi consistență, culoare, gust și miros necorespunzătoare, ciocolată cu consistență moale, nespecifică, aspect deformat și albicios, din cauza depozitării necorespunzătoare. Au fost găsite drajeuri și ornamente de cacao cu durata durabilității minimale depășită de mai bine de un an, ciocolată cu lapte cu interior din nuga veche expirată de 95 de zile și cremă de cacao expirată de peste 19 luni. De asemenea, lipseau informațiile obligatorii pe etichetă și nu erau indicate ingredientele cu potențial alergen.

"La cumpărarea ciocolatei și a produselor din cacao, acordați atenție deosebită aspectului ambalajelor, să nu fie deteriorate. Refuzați să cumpărați ciocolată sau produse din cacao preambalate pe ale căror etichete nu este înscrisă data durabilității minimale depășită. Urmăriți lista coloranților și nu cumpărați din locuri neautorizate", ne sfătuiește Alexandru Marius Dunca, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. 

Comentează știrea

catalin
29 iunie 2015

Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5817 secunde