Bucurie! Constănțenii vor plăti mai puțin la căldură, iarna aceasta

2216
10
Bucurie! Constănțenii vor plăti mai puțin la căldură, iarna aceasta - fotofondcalorifer-1441307422.jpg

Articole de la același autor

Gândul că în curând va veni iarna și că vor crește facturile la întreținere le dă deja fiori reci constănțenilor. Autoritățile locale pregătesc însă, vești bune pentru cei care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire și spun că vor plăti mai puțin decât iarna trecută. Deocamdată nu este nimic oficial, însă directorul interimar al RADET, Liviu Popa, este aproape sigur că va fi mai bine.

"Eu am certitudinea că prețul gigacaloriei va fi mai mic decât anul trecut. Consiliul Local a hotărât ca subvenția la încălzire să fie acordată pentru toată populația. Cât va fi cuan-tumul va fi stabilit de autoritățile locale. Cu certitudine va fi un preț mai mic decât ați plătit iarna trecută",

le-a spus Liviu Popa, ieri, reprezentanților asociaților de proprietari reuniți la întâlnirea Uniunii Asociațiilor de Proprietari.

Potrivit acestuia, cea mai mare parte din prețul gigacaloriei aparține de CET, regiei RADET revenindu-i numai o treime, adică 92 de lei.

"Noi nu putem scădea mai mult din acest preț. Într-adevăr, sunt probleme tehnice la CET. Electrocentrale Constanța a rămas în urmă față de noi. Noi am făcut lucrări de modernizare și am avansat. Important pentru dumneavoastră nu este cine operează, ci cât plătiți", a mai spus directorul RADET.

Gigacaloria pentru populație, sub 230 de lei

Prezent la întâlnirea UAP, Mihai Mereuță, președintele Ligii Habitat, a spus că, pentru a fi suportabil pentru consumatori, prețul gigacaloriei nu ar trebui să fie mai mare de 230 de lei.

"Este o prostie de a da subvenție diferențiată. Subvenția aceasta nu ține doar de venituri. Pe aceia cu bani nu trebuie să-i pierzi din sistem. Ei sunt primii care se vor debranșa. Cu cât pierzi mai mulți consumatori cu bani, cu atât crește prețul pentru cei săraci, care rămân în sistem. Subvenția ar trebui să fie astfel încât prețul gigacaloriei să se mențină sub 230 de lei pentru populație. Costul încălzirii trebuie să fie suportabil pentru consumator. Dacă lui îi vine, la trei camere, 700 - 800 de lei căldura pe lună și el are o pensie de 500 de lei, oare cum va plutea plăti? Nu văd o strategie, o coerență, o consecvență pentru sistemul de încălzire din Constanța, pe care să o respecte indiferent cine va veni. Vreau o lege clară, în care la Constanța prețul să nu poată depăși o anumită cotă, indiferent cine va conduce orașul", a explicat Mihai Mereuță. 

Comentează știrea

Pintea
4 septembrie 2015
Masura corecta

In sfarsit se face dreptate

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

zoro
4 septembrie 2015
Bucurie mare

Citez: " Deocamdată nu este nimic oficial" dar e mare bucurie. Și adevărat să fie mă tem ca ecam ttârziu pt Radet, după cum bine se spunea în reportaj, cel care are bani pleacă imediat, pt ca poate. Au rămas și vor rămâne asistații social și pomanagii. O să fie o rușine să spui ca ești racordat la sistemul centralizat. Cam puține scăderi, cam târziu decizia deși încă neluata, cam ireversibile consecințele.

cata
4 septembrie 2015
O alta poveste frumoasa

Gigacaloria pentru populație, sub 230 de lei , chiar este o poveste frumoasa dar tine de trecut. Era acum vreo 5-6ani daca nu ma insel , iar d-nul primar ne explica cum din cauza guvernului Boc trebuie sa ne mareasca pretul la Giga ( cred ca era 330lei). Surpriza , suntem de aproape 5 ani sub guvernarea lui Ponta , dar avem un pret enorm la ora actuala 384 lei din care primaria subventioneaza pe toata lumea cu 74 lei .( conform unui comunicat al primariei din aprilie 2015 .) La valul de de debransari existente, legale sau mai putin legale si ce va mai urma in urmatorii ani, am mari rezerve ca pretul la gigacalorie pentru toata populatia din Constanta va fi de 230 lei.

@zoro
4 septembrie 2015
Incredibil....

Bucurie ca in bancurile cu prosti:sunt fericit ca la anu imi fata iapa.In plus,ma intreb daca domnul Mereuta se aude cand vorbeste. " Vreau o lege...în care...prețul să nu poată depăși o anumită cotă...".Vrea o lege la preturi.E ora 08.30 si am impresia ca nu a sunat ceasul.Oamenii astia au grija de soarta noastra.

Răspuns la: Bucurie mare
Adăugat de : zoro, 4 septembrie 2015
Citez: " Deocamdată nu este nimic oficial" dar e mare bucurie. Și adevărat să fie mă tem ca ecam ttârziu pt Radet, după cum bine se spunea...
Cetateanul
4 septembrie 2015
Nu trecu bine ziua...

Si iar articolu' cu RADETu care o sa fie bine! O sa curga miere! O sa curga bere prin instalatie! Cat e un articol din asta? Chiar nu va e rusine!?! Bucurie ca o sa fie? Pai de 25 de ani tot auzim povesti din astea. De ce sa stau eu ca bou bransat sa platesc la 3 camere 1000 de lei pe luna cand pot sa dau sub 300 de lei si sa am temperatura pe care o vreau eu cand vreau eu si apa calda la cateva secunde dupa ce pornesc robinetul? Toti sefii si directorasii RADET/primarie cu ce se incalzesc? Vreau si eu un interviu cu Pop in care sa-l intrebati ce sistem de incalzire are la vila, se poate?

cta
4 septembrie 2015
bine punctat cetatene

eu unul i-am fript de trei ani deja mi-am amortizat investitia ,multa ...radet

CRISTI
4 septembrie 2015
oare? sa nu uitati

si la 2 camere a ajuns sa se plateasca aproape 800 lei in iarna.pai e posibil la salarii asa mici si pensii mizerabile sa se plateasca asa intretinre mai mare decat o pensie de 400-500 lei sau un salariu min/economie?vedeti sa nu uitati pana vine iarna ce ati vorbit aici?

Costea
4 septembrie 2015
La Congaz este mai ieftin

Astea sunt articole de campanie electorala.Cine l-a uns pe Popa director interimar,,Fagadau.Cu ce este mai bun Popa decat Nela Stefan?Unde era actuala conducere cand Ilie Rachieru a devalizat RADER cu suma de 1300 000de euro si a fost prins cu mita,dandu-i doar 2 ani cu suspendare?Fagadau are interes acum cand se apropie campania electorala,sa fie votat va primar,dupa care...Nu o sa se intample treaba asta,si dupa alegeri ,nici actuala conducere nu va mai fi.Regrete eterne.

Caloria
4 septembrie 2015
subventii

Pretul mare al gigacaloriei a fost stabilit in mod artificial de escrocul de Mazare. Ca sa aiba de unde subventiona aiurea costurile de incalzire a ridicat pretul la cer.Cei care au avut bani au platit si pentru cei care au beneficiat de subventii.Asa s-au dat subventiile.Nu s-au dat din banii primariei ci au fost luati de la fraierii care au platit integral, in asa fel incat la total sa iasa socotelile.Din cauza asta pretul la incalzire a fost asa de mare. Cel mai corect este sa se faca asa: sa se stabileasca un pret corect si adevarat al gigacaloriei si sa plateasca toata lumea.Fara subventii si alte bazaconii. In felul asta si cei cu venituri mici isi vor permite sa plateasca.Eventual sa aiba ceva restante iarna,urmand ca vara cand cheltuielile cu intretinerea sunt mai mici, sa ajunga cu datoriile la zi. Ce este asa de complicat? Aaaaaa,pai da: nu mai are votanti dl.primar...... Sa nu mai aiba ca si-au batut joc de Constanta. Asa s-a incurajat lenea in Constanta!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4044 secunde