Bulevardul Tomis, "sedus" și abandonat. Reabilitat pe jumătate în campania electorală, lucrările au fost sistate

7136
12

Articole de la același autor

În plin sezon estival, o porțiune a bulevardului Tomis arată ca după bombardamente. Pietonii fac slalom printre fire, cabluri, mormane de pietre și gropi. Turiștii se minunează de șantierul cu carem sunt întâmpinați și spun că nu se așteptau să nimerească în toiul lucrărilor. Dacă în partea de sus, spre zona Capitol, bulevardul a fost adus în zilele noastre,m în zona de la Poșta Mare și spre peninsulă, trotuarele sunt adevărate scene de război.


În primăvară, autoritățile locale și-au umflat mușchii și au dat bice să reabiliteze artera. Au reușit să facă numai o parte din lucrări, iar pe celelalte par că nu le mai termină. Ritmul a scăzut simțitor, echipele s-au împuținat și în curând se face toamnă și noi tot prin moloz mergem.


În partea reabilitată, bulevardul arată chiar decent, înspre zona istorică tro-tuarele sunt decopertate și urmează să fie adus pavajul. Au fost montate bordurile, iar lucrătorii de la Spații Verzi urmează să se ocupe de plante. A fost refăcută și infrastructura rutieră, fiind mutată trecerea de pietoni de la intersecția cu strada Ștefan cel Mare. "Nu înțeleg de ce au mutat locul pe unde traversam de atâția ani. Am văzut oameni care, în primele zile, traversau pe trecerea veche, deși aceasta fusese mutată lângă parc. Este o prostie, pentru că traficul este tot pe partea cealaltă. Îi pui pe oameni să mai treacă și peste Ștefan cel Mare", este de părere Mihai Chivu, locuitor din zonă.


Urmează și celelalte bulevarde


Omul este nemulțumit și de faptul că trotuarele au fost refăcute cu foarte mare întârziere. "Nu se poate ca în plin sezon estival, în centrul Constanței, pe o arteră atât de importantă, care duce spre centrul istoric, să fie șantier. Este lipsă de respect față de toți oamenii ăștia care vin până aici să vadă ceva. Și ce văd? Șanțuri, fire neizolate, gropi. Își mai rup și picioarele pe aici", ne-a spus bărbatul.


Unii sunt mai indulgenți și spun că disconfortul nu este atât de mare și că este normal să dureze mai mult lucrările, având în vedere amploarea lor. "Nu am mai fost în Constanța de zece ani. Am văzut că a fost refăcută zona istorică. Arată impresionant. Și bulevardul arată bine. Așa este când se lucrează, mai dai în gropi, dar până la urmă important este că se face ceva", s-a arătat încrezător un turist din Bistrița.


Autoritățile locale promit că lucrările se vor încheia în luna septembrie, după care vor începe reabilitatea celorlalte bulevarde.


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Oblio
6 august 2016
Pointed Village

Pointed Village, adica Constanta.Toti cetatenii care au capete rotunde precum Oblio trebuie sa poarte palarie ascutita la varf , sa semene cu capaetele tuguiate din administratia locala ce conduc urbea.Cu tichiuta ascutita pe cap ,poate asa o sa inteleg si eu realizarile marelui primar "Țugui Voda Fagadau" . Doamna Perhaita, ce nu intelegeti?Ca s-au oprit lucrarile?Normal, se asteapta campania electorala,atunci se vor relua.Ca se repara acolo unde asfaltul este bun si nu se repara acolo unde sunt probleme( gropi, denivelari, etc)?E ceva normal,banii de vile si de bolizi de lux ptr gasca din primarie de acolo ies.Ca Bula sau Dorel au buletin de Constanta, si aceasta este o realitate.Au obtinut buletinele odată cu alegerile locale din 2000 iar in 2016 si le-au reînnoit. PS.Durerea cea mare este ca numarul celor cu capete tuguiate este mai mare decat a celor cu capete rotunde,iar ultimile alegeri locale au confirmat asta prin mandatul castigat de "Țugui Voda Fagadau".Sper ca pana la alegerile din toamna ,populatia sa se trezeasca la realitate, iar numarul celor cu capul rotund sa crească.

coco
6 august 2016
parcari

o masura luata din birou: crearea spatiilor de parcare pe banda 1 a bd.Tomis intre strazile St. cel Mare si Ferdinand. Exista o singura banda pt directia inainte, in conditiile in care majoritatea autovehiculelor merg inainte spre primarie, port, pta Ovidiu. se creeaza coada dimineata la intersectia Miga pana la st cel Mare. Pe bd Tomis s-a creeat sens unic acum cativa ani, pe motivul ca doua benzi pe sens sunt insuficiente. Astazi s-a ajuns la situatia de atunci:desi este sens unic au ramas doar doua benzi de circulatie. De ce trebuie parcare pe bd Tomis. Pt totii puturosii care vin la terase? sa renunti la o banda de circulatie pt proprietarii de masini scumpe, pe care le parcheaza in fata terasei ca sa fie vazuti? dle Primar va rog reganditi traficul pe bulevard si lasati trei benzi de circulatie pe bulevard

guta
6 august 2016
da

Fagadau a fagaduit si prostimea a pus botu.La asa oras asa locuitori,la asa clasa politica asa promisiuni.

anda
6 august 2016
orasul e o mizerie

orasul asta a ajuns o mizerie ... bdul Tomis facut pe jumatate in rest numai gropi ... parcul din fata teatrului invadat de masini ...ar trebui complet interzisa parcarea masinilor in fata salii Sporturilor si in parcul de la Teatru si refacute si ingrijite spatiile verzi ...parcul din jurul primariei este o mizerie, numai boscheti si resturi de tot felul, iarba uscata si neingrijita iti este si frica se treci pe acolo ...bine ca are paznici vreo 3 care se bat de musca ...cum poate primarul asta sa vada ca in jurul locului in care se duce la munca e mizerie ....mizerie ...mizerie ....si sa nu faca nimic.

Hollywood
6 august 2016
Andreea Perhaiță

Andreea, ceea ce voi toți, jurnaliștii, ar trebui să înțelegeți este faptul că nu mai are niciun efect acest tip de articole în care vă tot mirați de aberațiile din jur. Presa este în plm a patra putere în stat, da? Trebuie trecut la un nivel superior și radicalizat discursul, interpelați direct cei vinovați, sesizate organele de cercetare penală, altfel câinii latră și caravana trece, contribuabilul decontează. Auzeam la Radio Constanța (a propos Adelina aia ar trebui să ia lecții cu un logoped) pe prefect, referitor la faptul că nu se lucrează la podul vechi de la Agigea "...am înțeles că sunt niște datorii..." Pe bune? A înțeles de unde, de pe Facebook? E ditamai prefectul și habar n-are. Oamenii ăștia trebuie trântiți, măturat pe jos cu ei, făcuți de râsul curcilor, ca să iasă din birou și să se implice. Făceți-vă meseria cum trebuie iar comunitatea va reacționa și vă va sprijiini.

George
7 august 2016
Primaria este impotriva urbei?

Mai degraba inutila si inofensiva stirea/articolul. Mai tot constanteanul stie si vede cum arata orasul. Niciunul din acest gen de articole, publicate de presa/media locala, nu este postat pe paginile Primariei. Poate astfel ar mai avea ceva efect. Dupa cum, iarasi, nu am vazut niciun articol al presei locale, facand public pozitia Primariei fata de aceasta imagine jalnica a urbei noastre.

mamarea
7 august 2016
vesnice promisiuni prostilor

Il vad in ochi si azi pe candidatul la Primarie care promitea ca se reabiliteaza Tomis de la capitol la Lupoaica pana la alegeri ,sunt inregistrari desigur,lui nu i-o fi jena sa minta un oras intreg???? Macar sa fi lasat trotuarele cum erau,sa putem merge nu sa ne rupem picioare,bastoane,pantofi........Si ne mai miram ca ne pleaca tinerii.....

fani
7 august 2016
atentie DNA

S-au furat cateva sute de banci din parcul primariei ! Copii si nepoteii vostri se vor aseza pe vechile pietroaie...Cica paznicii pazesc mobilierul urban !

Răspuns la: orasul e o mizerie
Adăugat de : anda, 6 august 2016
orasul asta a ajuns o mizerie ... bdul Tomis facut pe jumatate in rest numai gropi ... parcul din fata teatrului invadat de masini ...ar trebui...
satour
28 august 2016
andre

Oferta de împrumut rapid și de încredere ([email protected]) Aveti nevoie de un împrumut pentru casa, pentru afaceri, pentru achiziționarea unui automobil, cumpara motocicleta, pentru a crea propria afacere, pentru nevoile cu siguranta ta. Noi oferim credite personale variind de la 2.000 la 8.000.000 € cu o rată a dobânzii nominală de 2%, indiferent de suma. Vă rugăm să ne spuneți în cererile de împrumut suma exactă și termenul de rambursare pe care doriți. Contact pentru cereri de creditare: [email protected]

eu
31 august 2016
cartierul VOLUNTARI

In cartierul VOLUNTARI cand incep asfaltarile?dar utilitatile:apa, canalizare, iluminat stradal,gaze? si noi suntem cetateni ai orasului Constanta si platim taxe si impozite!!!!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Iunie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu pe Bulevardul Tomis
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Lovit cu sticla în cap de un tânăr beat
Pagina a fost generata in 1.1259 secunde