Cabinet stomatologic pentru minorii din sistemul de protecție

262
Cabinet stomatologic pentru minorii din sistemul de protecție - dgaspccabinetstomatologic1-1575668714.jpg

Articole de la același autor

Copiii și tinerii instituționalizați în sistemul de protecție al județului Constanța vor putea beneficia de servicii stomatologice într-un cabinet medical structură a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Cabinetul stomatologic a fost înființat în cadrul Centrului de plasament "Traian", cu sprijinul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă. La inaugurare, care a avut loc, joi, 5 decembrie, au participat Ambasadorul Republicii Turcia în România, coordonatorul TIKA București, dar și reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța și ai Instituției Prefectului Constanța. 


"Proiectul privind înființarea unui cabinet stomatologic s-a născut în anul 2018 și reprezintă un important beneficiu adus copiilor și tinerilor cu sau fără dizabilități, instituționalizați, în contextul în care serviciile stomatologice sunt decontate într-o proporție foarte mică", a declarat directorul general al DGASPC Constanța, Petre Dinică.


În cabinetul stomatologic vor primi asistență medicală de specialitate copii, tineri și adulți, beneficiari ai unei măsuri de protecție în sistemul de asistență socială, adică în jur de 1200 de persoane.
 
Printre proiectele TIKA finalizate, dedicate copiilor din sistemul de protecție se numără și achiziționarea de mobilier nou, îmbrăcăminte, încălțăminte pentru beneficiari și cazarmament (saltele, perdele, lenjerii, covoare) pentru centrele de plasament "Micul Rotterdam", "Delfinul", precum și amenajarea Complexului Sportiv "Erou Omer Halisdemir" din incinta Centrului de Plasament "Micul Rotterdam".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9109 secunde