Căldura face victime: zeci de constănțeni au leșinat

175
Căldura face victime: zeci de constănțeni au leșinat - lesinati1-1502121853.jpg

Articole de la același autor

De câteva zile, căldura ne-a doborât efectiv pe toți, tineri și bătrâni. Zeci de persoane care au crezut că pot face față arșiței de afară au căzut pe străzi, chiar și numai după câteva minute de stat în soarele dogoritor. Cadrele medicale s-au confruntat cu foarte multe cazuri de pacienți a căror stare de sănătate s-a deteriorat din cauza expunerii prelungite la soare. 


Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) au fost solicitați să intervină în ultimele trei zile în cazul a 14 persoane care au suferit lipotimii. Potrivit purtătorului de cuvânt al SAJ, dr. Claudia Tătărici, în cele mai multe situații, a fost vorba despre bătrâni, care s-au aventurat în plină arșită prin oraș, probabil pentru a-și face piața sau a-și rezolva diverse probleme.
 
Și la Unitatea de Primire a Urgențelor au ajuns foarte mulți copii (aproape 400), dintre care 111 au fost diagnosticați cu enterocolită, insolație, lipotimie, sindrom dispeptic sau sindrom de deshidratare acută.


Medicii sfătuiesc constănțenii ca atunci când văd o persoană leșinată să prindă în brațe victima, pentru a nu se lovi în cădere și s-o așeze în poziția culcat, cu fața în sus și cu capul într-o parte. 


De asemenea, se vor ridica membrele inferioare mai sus decât trunchiul și se va stropi victima cu apă rece pe față. 


Nu în ultimul rând, persoana leșinată va trebui să fie supravegheată până ce-și recapătă conștiența sau dacă această stare se prelungește se solicită ajutorul medical de urgență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4439 secunde