Concurs Campanie de informare despre cantitatea de calorii din alimente

155

Articole recomandate

Sistemul de etichetare nutri-țională a produselor alimentare bazat pe Cantitatea Zilnică Estimată (CZE) a fost introdus în urmă cu un an și jumătate. Mai multe companii din industria alimentară din țara noastră, reunite într-o asociație "Romalimenta", vor desfășura, în perioada sărbătorilor de iarnă, în hipermarket-uri, o campanie de educare a con-sumatorilor, în scopul de a-i ajuta să înțeleagă informațiile oferite de etichetarea bazată pe CZE. "Con-sumatorii trebuie să înțeleagă că sănătatea lor și nivelul de energie pe care îl au sunt strict legate de ceea ce mănâncă. În zilele noastre, când avem din ce în ce mai puțin timp să ne preocupăm de sănătatea noastră, este important ca măcar ceea ce mâncăm să ne ofere toți nutrienții de care avem nevoie pentru a fi în formă. Etichetarea de tip CZE ajută consumatorii să mănânce echilibrat din fiecare aliment conform nevoilor individuale. De sărbători, trebuie să fim cumpătați și să mâncăm responsabil fără a face excese care ne pot afecta starea organismului pe termen lung", a afirmat dr. Corina Zugravu, nutriționist și membru al Fundației Pentru Alimentație Sănătoasă.
CZE reprezintă cantitatea aproximativă de kilocalorii și macronutrienți pentru un adult cu greutate medie, calculate pe baza unei alimentații de 2.000 kcal. Necesitățile individuale pot varia în funcție de vârstă, gen, efort fizic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 17 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.5128 secunde