Campanie de sprijinire a refugiaților, la Constanța

257

Articole de la același autor

Constanța este un oraș care reunește numeroase etnii și care celebrează permanent multiculturalitatea. Pornind de la această idee, Primăria Municipiului Constanța și Asociația Novapolis - Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare din București au lansat, săptămâna aceasta, cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Refugiatului, campania "No more bricks in the Wall" în România.

Evenimentul a fost găzduit de Centrul Multifuncțional Educațional "Jean Constantin" din Constanța și s-a desfășurat concomitent cu alte evenimente organizate în toate orașele partenere. 19 teritorii, 17 autorități locale, 14 organizații non-guvernamentale din întreaga Europă s-au unit pentru a face auzite vocile migranților din toată lumea și pentru a face apel la solidaritate față de refugiați.

Participanții au avut parte de momente artistice și culturale inedite, muzică și dansuri tradiționale și de o expoziție de costume și obiecte arăbești aflată la Constanța prin bunăvoința Centrului Cultural European Româno-Panarab.

Evenimentul s-a bucurat de o largă audiență reunind reprezentanți ai Consulatelor onorifice ale Republicii Macedonia și Federației Ruse la Constanța, reprezentanți ai autorităților publice locale (Serviciul pentru Imigrări, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Serviciul Public de Asistență Socială), precum și militari din cadrul Unității Militare 01837 Mihail Kogălniceanu, elevi ai Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu", ai Liceului "Decebal", studenți din cadrul Universității "Ovidius" Constanța și un grup de străini, refugiați și solicitanți de azil în România.

Campania "No more bricks in the Wall" se derulează sub egida proiectului "Snapshots from the borders - Small towns facing the global challenges of Agenda 2030", cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR (contract nr. CSO-LA/2017/388-115), al cărui lider de proiect este municipalitatea din Lampedusa și Linosa, Italia și care are o durată de trei ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4167 secunde