Campanie pentru prevenirea corupției, la SPIT Constanța

167
Campanie pentru prevenirea corupției, la SPIT Constanța - spit26-1481044708.jpg

Articole de la același autor

Începând de ieri, pe monitoarele amplasate în toate sediile Constanța, rulează materiale informative referitoare la prevenirea corupției. Constănțenii au astfel posibilitatea actualizării cunoștințelor despre infracțiunile de corupție și identificării instrumentelor aflate la îndemânarea tuturor pentru a sesiza aceste fapte.


Campania se derulează cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, sărbătorită anual la data de 9 decembrie, și este demarată de Direcția Generală Anticorupție (DGA) prin Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Constanța, în colaborare cu Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța.


De asemenea, pe 9 decembrie, la sediul SPIT Constanța va avea loc o activitate de informare anticorupție susținută de un reprezentant al SJA Constanța. Activitatea, la care vor participa funcționarii cu funcții de conducere, are drept scop consolidarea cunoștințelor referitoare la prevederile legale în domeniul infracțiunilor de corupție, consecințele acestor fapte, riscurile la care se expun în exercitarea funcției publice și modul de reacție în cazul confruntării cu situații potențiale de corupție. 


Ca principal canal de comunicare cu publicul, D.G.A. pune la dispoziția cetățenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupție - linia gratuită TelVerde Anticorupție 0800.806.806. Întrucât prevenirea corupției reprezintă o prioritate, SPIT Constanța va promova linia TelVerde a D.G.A. prin afișarea pe site-ul www.spit-ct.ro, alături de linia TelVerde SPIT 0800/410.042, ambele fiind apelabile gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.


Colaborarea îți propune responsabilizarea atât a funcționarilor publici, cât și a cetățenilor, în sensul încurajării acestora să ia atitudine și să sesizeze autoritățile în domeniu, ori de câte ori iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție. Cetățenii județului Constanța pot sesiza astfel de fapte și prin e-mail la adresa: [email protected] sau direct la sediul structurii județene, situat pe Aleea Zmeurei nr. 3, telefon, fax 0241/647.495.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Noiembrie 2016
Stire din Social : Taxa de liniște, suspendată pe anul 2016
Pagina a fost generata in 1.5477 secunde