Cine sunt constănțenii care nu plătesc taxa de rezervare loc parcare

575
Cine sunt constănțenii care nu plătesc taxa  de rezervare loc parcare - scutiriparcare-1476370756.jpg

Articole de la același autor

Numeroși constănțeni au semnalat în ultima vreme faptul că nu știu cine beneficiază de scutirile aplicate în cazul taxei rezervare loc parcare. 


Ca urmare, ținând cont de faptul că taxa rezervare loc parcare este o taxă locală, instituită în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, autoritățile publice pot acorda scutire de la plata acesteia următoarelor categorii de persoane fizice sau juridice: veterani de război, văduve de război și văduve nerecăsătorite ale veteranilor de război l persoane fizice prevăzute la art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare l instituții sau unități care funcționează sub coordonarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice sau a Ministerului Tineretului și Sportului, cu excepția incintelor folosite pentru activități economice l fundații înființate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreține, dezvolta și ajuta instituții de cultură națională, precum și de a susține acțiuni cu caracter umanitar, social și cultural l organizații care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unități specializate care asigură găzduire, îngrijire socială și medicală, asistență, ocrotire, activități de recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum și pentru alte persoane aflate în dificultate, în condițiile legii. 


v v v


Șeful SPIT Constanța, Virgina Uzun, spune că, având în vedere că printre aceste categorii nu se regăsesc persoanele care sunt încadrate în prevederile Legii nr. 448/2006, nu contestă dreptul acestora de a beneficia de respectivele facilități, dar instituția nu deține atribuții în repartizarea unor astfel de locuri de parcare, fără plată. 


De precizat că reglementările cu privire la acordarea scutirilor cuprinse în HCL nr. 312/2015 respectă prevederile Codului fiscal, fiind cuprinse toate categoriile de contribuabili prevăzute în acest sens. Mai mult decât atât, trebuie menționat că SPIT are doar responsabilitatea încasării taxei pentru rezervarea locului de parcare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2824 secunde