Unde se plătește taxa de întreținere și taxa de concesiune a locului de veci

3812
Unde se plătește  taxa de întreținere  și taxa de concesiune  a locului de veci - spitadministratiafinanciarastrad-1472571601.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care dețin locuri de veci în cimitirele Anadalchioi, Central, "Constantin Predescu", Palazu Mare și Viile Noi din municipiu trebuie să plătească la Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța o taxă de întreținere. Aceasta este în cuantum de 2,4 lei pe metru pătrat pe an.

"Plata se efectuează prezentând actul de identitate în original, contractul de concesiune, în original și ultima chitanță privind achitarea taxei. Persoanele care nu dețin ultima chitanță trebuie să prezinte o dovadă privind achitarea taxei obținută de la prestatorul de servicii din cadrul cimitirului respectiv", explică directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun.

În cazul în care contractul de concesiune este expirat sau titularul este decedat, înainte de achitarea taxei, succesorii trebuie să se prezinte, în vederea actualizării acestuia, la Serviciul Administrare Cimitire, Direcția Gospodărire Comunală, din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pe strada Bărăganului nr. 2 - 4.

"Termenul scadent pentru plata taxei a fost 31 martie, iar după această dată se calculează majorări de întârziere în cuantum de 1 la sută, pentru fiecare lună sau fracție de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului menționat", mai spune șeful SPIT Constanța.

Taxa respectivă nu se încasează de la persoanele care au încheiat contracte de concesiune cu Arhiepiscopia Tomisului pentru Cimitirul din Palazu Mare și cu Unitatea Militară 02150 pentru Cimitirul Central. De asemenea, atenție, taxa de concesionare locuri de veci este o taxă distinctă și se achită de către beneficiarii contractelor de concesiune a locurilor de veci la Serviciul Administrare Cimitire, Direcția Gospodărire Comunală, din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pe strada Bărăganului nr. 2 - 4. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8269 secunde