Haiducie și tupeu! Bătaie pe locurile de parcare din Constanța

12705
26
Haiducie și tupeu! Bătaie  pe locurile de parcare din Constanța - parcarea3-1471786661.jpg
Problema locurilor de parcare din municipiul Constanța este din ce în ce mai stringentă, însă nimeni nu pare a găsi sau măcar a se gândi la soluții pentru rezolvarea inconvenientelor. 


Șoferii se ceartă între ei pentru locurile de parcare, iar Poliția Locală nu poate interveni pentru a-i sancționa pe cei care ocupă abuziv un loc de parcare rezervat. Mai mult decât atât, nu există un regulament de organizare care să stabilească o anume procedură în cazul ocupării abuzive. 


Numărul autoturismelor a explodat în ultimii ani și în orașul Constanța. Autovehiculele raportate la o infrastructură care aparține unui secol trecut au transformat Constanța în orașul în care pietonii cir-culă pe stradă, iar mașinile stau pe trotuar. 


Un constănțean s-a gândit să ceară lămuriri Primăriei Municipiului Constanța, după ce mai mulți șoferi au scăpat de amendă, polițiștii locali refuzând să-i amendeze pe cei care au ocupat un spațiu de parcare abuziv. 


"Au fost cazuri în care angajații Poliției Locale au refuzat să amendeze un conducător auto care a ocupat abuziv un astfel de loc de parcare, invocând faptul că atât timp cât plăcuța galbenă nu este ridicată, acest loc își pierde dreptul de rezervare și este liber pentru oricine. Nu mi se pare normal atât timp cât plăcuța galbenă este vizibilă, iar locul de parcare este marcat corespunzător", se arată în solicitarea făcută de Radu L. 


Răspunsul Primăriei Constanța nu a întârziat să apară, însă explicațiile par desprinse dintr-o realitate care nu are legătură cu un oraș european, în anul 2016. Polițiștii sunt legați de mâini când vine vorba de sancționarea șoferilor care au ocupat abuziv un loc rezervat. De asemenea, nu există până acum un regulament de organizare și funcționare pentru plăcuțele fixe de rezervare a locurilor de parcare. 


"Hotărârea de Consiliu Local nr. 246/2014 prevede că «în absența autoturismului, indicatorul de rezervare trebuie menținut în poziție verticală». Nerespectarea acestei prevederi nu anulează rezervarea locului de parcare, dar pune Poliția Locală în imposibilitatea de a sancționa conducătorii auto care ocupă abuziv un loc de parcare rezervat. Locurile de parcare semnalizate cu plăcuță galbenă fixă au același regim ca și cele semnalizate cu plăcuța mobilă, urmând ca un nou Regulament de orga-nizare, funcționare și rezervare a parcărilor să stabilească procedura în cazul ocupării abuzive a acestor locuri", se arată în răspunsul Primăriei Municipiului Constanța. 


În lipsa unor regulamente de aplicare, șoferii știu că nu au ce să pățească și forțează nota ori de câte ori au ocazia. 


v v v


Un alt caz în care legea este luată peste picior este reprezentat de parcările autoturismelor pe strada Ștefăniță Vodă, din apropierea unității militare. Trotuarul a fost lăsat liber preț de câteva zile, după ce mai multor șoferi li s-au blocat roțile autoturismelor pentru parcări neregulamentare. Doar că, în ultima perioadă, trotuarul a fost acaparat din nou de mașini, aceasta fiind cunoscută ca fiind o zonă cu probleme în ceea ce privește numărul locurilor de parcare. 


18.145 de locuri de parcare sunt ame-najate în municipiul Constanța și alte 2.477 sunt parcări situate pe arterele de circulație bulevardul Mamaia, Aurel Vlaicu, I.C. Brătianu și strada Vârful cu Dor.


Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
zoro
22 august 2016
si mai sunt

In Inel 2 exista o familie cu 3 masini care ocupa 2 locuri, unul legal pt ca poti rezerva un loc pt o masina la o adresa si mai au unul ilegal. Ilegal pt ca la aceeasi adresa insa pe un alt talon au mai luat un loc la o scara vecina. Sa fie oare din cauza faptului ca cei in cauza sunt turci iar cel de la locurile de parcare este tot turc (si ma mai gandesc si la alte lucruri)? Ce raspuns ne da primaria si cei de la parcari legat de auto Hyundai I20 cu numar CT 54 LEV ? Ca daca se pot lua mai multe locuri pe la mai multe blocuri, cred ca mai vreau si eu, daca tot e oferta !

JOs
22 august 2016
placuta

Este o prostie rezervarea asta din Constata cu placute si tarusi, parca suntem in Babuinistan. Daca toti si-ar ridica placuta sau daca toate locurile de parcare ar fi vandute de primarie, unde parcheaza masinile celor cu placuta? Adica acasa au loc, dar cand pleaca in oras sau la munca unde sta masina? In aer? Daca primaria vinde 50%+1 locuri, teoretic si practic nu mai ai loc in oras sa parchezi legal. ELIMINATI kkturile de placute, puneti PARCOMETRE in toate zonele, mai ieftin pentru riverani pe zi, la restul taxa pe ora si gata tigania. Iei tichetul, il pui in bord si al revedere. NU e locul lu MA-TA, e al cetatenilor, nu al primariei de bulangii. PLeci de acasa, lasi locul liber, e loc pentru toata lumea. Ajungi la munca/ in oras, scoti bani si parchezi unde vrei. Si gata. Toti taranii au masini, le scot o data pe luna din parcare...cum sa fie locuri. . E metoda cea mai civilizata si echitabila pentru toti. Si nu se mai cearta nimeni. Dar incompetentii din primarie n-au auzit de asa ceva. Sunt prosti gramada.

S
22 august 2016
O porcarie!

Problema este ca nu toti locatari blocului au aceste locuri rezervatr sunt 10 20 de locuri si restul? Restul locatarilor ce fac cu masinile,le iau in sufragerie? Pentru ca intr-un bloc nu sunt 20 de masini sunt mult mai multe,poate ca ar vrea toti acele locuri de parcare,cum se impart,daca nu sunt locuri pentru toti locatari sa nu se mai dea loc la nici un locatar. O idiotenie ar trebui desfintate!

Ion
22 august 2016
Desfintarea locurilor cu placuta !

Adica voi ce credeti ca noi astia restu care nu am avut pile pe la primarie nu ne-am fi dorit un loc de parcare rezervat ?! Sau doar ne face placere sa parcam pe unde apucam ? Ce credeti ca nu si-ar fi dorit nimeni pt 2-3 pe an (!!!) sa aiba cu i finit mai putine dureri de cap cand ajunge acasa? E absurd voi nu vedeti ? In alte cateva state se practica si sistemul asta dar rezervarea unui loc de parcare costa f mult. Puneti taxa pe an 30 mil sa vedem cati mai raman ? Voi respecta locurile cu placuta atat timp cat stiu ca s-au luat pe bune si se plateste cum trebuie acest lux. Pana atunci nici ca-mi pasa daca unde parchez e placuta sau nu, vax! Si sa nu intram in subiectul celor "parchez de 20 ani aici, e locul meu" sau "ce parchezi domne in fata curtii mele, e locu meu"..

Matei
22 august 2016
Soveja DR-uri

Atentie, in spatele blocurilor din intersectia Soveja cu Baba Novac, mai exact DR23 se amenajeaza locuri de parcare cu placuta. Zona este f congestionata, acolo parcand masini de la 4 scari de bloc turn si vreo 3 scari de bloc cu 4 etaje. In fata blocurilor adica pe Soveja deja sunt rezervate locurile. E limpede ca nu au cum sa amenajeze atatea locuri cate masini sunt si astfel se va ajunge la o situatie imposibila pentru un locatar din zona care nu "prinde" loc de parcare.

Nazi
22 august 2016
Opinie

Mergeti in cartierul compozitorilor sa vedeti pe o strada de 9 ml latime trebuie sa parcheze masinile 2 blocuri de 40 apartamente cine le-a dat autorizare de constructie, primaria deci tot ei sa le dea si locuri de parcare. Acolo trebuia sa fie cartier de vile nu blocuri, blocuri construite ilegal cu acceptul cui? Ia primaria in considerare cand se da autorizatia de construire a unui bloc daca sunt si spatii de parcare. Cate blocuri noi s-au construit a interesat pe cineva daca exista locuri de pacare.

astia de pe
22 august 2016
Compozitorilor

sunt cei mai prosti locuitori de pe Terra. Cum sa te duci in cocina aia, sa te inghita namolul toamna. Au trantit blocuri printre case si culmea se gasesc prosti sa cumpere.

joker
22 august 2016
parcare haotica

Pe strada unde locuiesc ,se afla amplasata o banca. Vin angajatii bancii si parcheaza in fata curtilor noastre de la 0ra 8-18;30. Este normal ca eu sa vin cu cumparaturi si sa parchez la cca 150-200m de locuinta si sa car cumparaturile de la o asemenea distanta?Cred ca ar fi correct sa nu se mai elibereze autorizatii de functionare bancii,daca nu poseda locuri de parcare pentru angajati si client.Daca exita cetateni care vor spune ca este domeniu public, le transmit ca in situatia cand este sezon rece si sant zone acoperite de zapada si polei,este obligatia fiecarui proprietar de a curate trotuarul. Vin sa curate si cei care parcheaza pe domeniul public?Daca se vor amenaja parcari private langa blocurile construite inainte de 1989,va asigur ca nimeni nu va folosi aceste parcari,pentru ca va trebuii sa achite o taxa ,si toti vor MOACA! Nimeni nu va achita o taxa de 75-80 euro pe luna,in conditiiile in care arunca sume mai mari pe tot felul de prostii.Ei considera ca este obligatia primariei sa asigure locuri de parcare pe sume modice!!!!!

ema
22 august 2016
Bravoo!

In sfarsit cineva care gandeste ca mine! Eu am o mare problema cand trebuie sa merg la mama. Este in varsta si eu ii fac piata, iar o data pe zi insulina. Nu am nevoie decat de 10 min in care sa parchez masina si nu am unde pt ca toate locurile de parcare sunt date si desi la ora la care merg eu locatarii sunt plecati, toate placutele sunt ridicate. Locuieste in tomis 4, la O-uri. Cred ca ar trebui facuta o petitie in acest sens.

Răspuns la: placuta
Adăugat de : JOs, 22 august 2016
Este o prostie rezervarea asta din Constata cu placute si tarusi, parca suntem in Babuinistan. Daca toti si-ar ridica placuta sau daca toate locurile...
asada
22 august 2016
incendiu

Zoro, JOs si ion sa ne s*geti tarani sarantoci

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5066 secunde