Taximetriști fără autorizație sau atestat, depistați în stațiunea Mamaia

255
Taximetriști  fără autorizație sau atestat, depistați în stațiunea Mamaia - taximetristi1-1471786725.jpg
În noaptea de sâmbătă spre duminică, comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului din cadrul Comandamentului Litoral, împreună cu Poliția stațiunii Mamaia, au desfășurat o acțiune de control a serviciilor de taximetrie prestate turiștilor aflați în vacanță și a modului în care drepturile consumatorilor sunt respectate.

În urma verificărilor făcute, s-a constatat că existau autoturisme care nu aveau autorizație de funcționare sau nu dețineau un atestat pentru activitatea de servicii de taximetrie. Unele plachete de pe portierele taximetriștilor aveau numărul de identificare expirat de până la un an, iar informațiile obligatorii oferite consumatorilor nu se regăseau în interiorul taxiurilor. Lipseau informații cu numele conducătorului auto, numele companiei, tariful pe kilometru, dar și numerele de telefon utile pe care consumatorii să le poată apela în cazul unor reclamații. Pentru unele dintre plachetele cu datele de identificare există suspiciunea de contrafacere.

Comisarii au mai descoperit truse medicale improprii care nu pot fi folosite în cazul acordării de prim-ajutor și, de asemenea, extinctoare nefuncționale și expirate din anul 2014. Mai multe taxiuri nu dețineau certificate metrologice pentru ceasurile de taxat sau acestea erau expirate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3264 secunde