Canalizare pentru 1.400 de gospodării din Palazu Mare

666
Canalizare pentru 1.400 de gospodării din Palazu Mare - palazumare1-1339095677.jpg

Peste 1.400 de gospodării din cartierul Palazu Mare vor fi racordate, în sfârșit, la sistemul de canalizare al municipiului. La anul pe vremea astea, toți locuitorii din cartierul de la marginea Constanței vor beneficia de toate utilitățile RAJA. Investiția se face pe bani europeni, în cadrul unui proiect complex al regiei.
De câteva zile excavatoarele și muncitorii au început să sape șanțuri pe străzile pietruite din Palazu Mare. Locuitorii au dat repede sfoară în cartier că "se trage canalizare". Unii s-au bucurat, alții s-au arătat îngrijorați de faptul că va crește considerabil factura la apă. În cursul zilei de ieri șantierul a fost vizitat de directorul RAJA, Felix Stroe.

24 de kilometri de rețea de canalizare
Proiectul presupune extinderea rețelei de apă - zona Palazu Mare și construirea a trei stații de pompare a apelor uzate. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, iar investiția cuprinde reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de aproape doi kilometri, dar și extinderea rețelelor de distribuție pe aproape 10 kilometri, extinderea rețelei de canalizare pe o lungime aproape 24 kilometri și, implicit, executarea conductei de refulare pe o lungime de peste 1,5 Km.
"Compania implementează un program în valoare de peste 270 de milioane de euro, iar lucrările de la Palazu Mare fac parte din acesta. Se realizează lucruri pe care oamenii le așteaptă de ani de zile. Noi sperăm să realizăm lucrările cu câteva luni mai devreme, undeva în la jumătatea anului următor. Se lucrează în trei schimburi, zi și noapte. Valoarea totală a investiției în această zonă este de 16,5 milioane de lei", a explicat directorul RAJA. Potrivit acestuia, branșarea consumatorilor la rețeaua de canalizare va costa aproximativ 700 - 800 de lei.

106 familii vor avea apă curentă
Pe lângă rețeaua de canalizare, se va extinde și rețeaua de alimentare cu apă. Este vorba despre 1.882 de metri liniari, pe străzile Gheorghe Barițiu, Năvodului, Prelungirea Recoltei, Tineretului și Victor Climescu. Vor fi instalați 11 hidranți și vor fi branșate 106 familii care, la această oră, nu beneficiază de apă curentă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3487 secunde