Canalizările înfundate le-au dat bătăi de cap constănțenilor

477
Canalizările înfundate le-au dat bătăi de cap constănțenilor - 2709dee006302de2346c691fe8bb05ca.jpg
Constanța părea, ieri, că se dezmorțește. Mercurul din termometre a crescut, iar nămeții care străjuiau intersecțiile arterelor principale și stratul de nea, de câțiva centimetri, de pe străduțele din cartiere (pe care nu s-a grăbit nicio autoritate să le curețe) au început să se topească. De aici însă, alte probleme. Pe majoritatea arterelor principale traficul rutier s-a desfășurat fără dificultăți, dar intersecțiile se transformau în fântâni arteziene la trecerea fiecărei mașini. Astfel s-a întâmplat la intersecția Bd-ului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja și la intrarea în Constanța dinspre Mamaia sau la Capitol. Străzile lăturalnice s-au transformat într-un amestec de băltoace, ghețuș și zăpadă.
Mai mulți constănțeni au sunat, ieri dimineață, în jurul orei 7,00 la dispeceratul SC RAJA SA pentru a reclama că pasajul de la Gară a fost inundat, în urma topirii zăpezii. "S-a intervenit cu pompe, iar în două ore a fost soluționată problema", ne-a declarat Irina Oprea, purtător de cuvânt al instituției. Locuitorii din cartierul Palas, strada Munții Tatra, cei de pe Bd. Alexandru Lăpușneanu, din zona blocului L 69 și cei de pe Strada Făgetului, blocul ST 8 au cerut ajutorul echipajelor de la RAJA pentru desfundarea unor canalizări stradale. "Cele mai multe intervenții au vizat deblocarea grătarelor pluviale de diverse mizerii și resturi menajere, antrenate de apele pluviale în căminele de canalizare", a afirmat reprezentantul RAJA.
Probleme similare au fost sesizate și de locuitorii din Năvodari, fără a fi semnalate însă gospodării inundate.
Meteorologii de la Centrul de Meteorologie Dobrogea anunță că și astăzi vremea se va menține închisă, cu precipitații slabe. Temperaturile vor fi însă pozitive, cuprinse între 4 și 10 grade Celsius.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 11 Februarie 2010
Stire din Social : Se topește zăpada, vin ploile
Pagina a fost generata in 1.8704 secunde