Când expiră cardul de sănătate şi ce trebuie făcut

576
Când expiră cardul de sănătate şi ce trebuie făcut - carduri-1665752791.jpg

Articole de la același autor

La 1 septembrie 2015, cardurile de sănătate au fost introduse la nivel național ca măsură obligatorie pentru furnizarea tuturor serviciilor medicale din România. Cu toate astea, 7 ani mai târziu, nu toți posesorii știu când expiră cardul de sănătate și ce trebuie să facă în acest caz, potrivit Antena3


Chiar dacă sistemul a fost implementat din 2015, acesta a funcționat cu multe sincope, dar astăzi toate persoanele asigurate la CNAS au card de sănătate.


Ce e de făcut dacă ne expiră cardul de sănătate

În 2020, Guvernul a făcut mai multe modificări legislative cu privire la funcționalitatea și valabilitatea cardului de sănătate.

Prin HG 483/2020 perioada de valabilitate a cardului de sănătate a fost prelungită, chiar dacă acesta este expirat.

Ce înseamnă asta? Dacă un posesor constată că acesta expiră în 2022, cardul de sănătate va putea fi folosit încă 7 ani de la data expirării.

”La nivelul aplicației furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, sistemul va detecta certificatul expirat și îl va înlocui fără nicio intervenție a furnizorului”, se specifică în HG 483/2020.

Ministerul Sănătății a mai precizat și că pentru românii care au cardurile de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014, perioada de valabilitate s-a extins la nu mai puțin de 14 ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5825 secunde