Când începe programul Rabla 2022 pentru electrocasnice. Modificări importante

494
Când începe programul Rabla 2022 pentru electrocasnice. Modificări importante - rabla-1652104556.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că înscrierile pentru programul Rabla pentru electrocasnice vor începe în 17 iunie, iar cele trei etape de solicitare a voucherelor vor debuta în 24 iunie, 1 iulie şi 8 iulie. Bugetul programului pentru această ediţie este de 100 de milioane de lei. Ministrul a precizat că la această ediţie nu mai pot fi achiziţionate televizoare. Barna a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, programul Rabla pentru electrocasnice rămâne pe aceeaşi structură pe care s-a desfăşurat şi anul trecut. 


„În mare măsură programul rămâne pe aceeaşi structură pe care s-a desfăşurat din punctul de vedere al organizării în anul 2021, vom avea în derulare un program pentru trei categorii de echipamente electrocasnice, pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere, într-o primă etapă. În etapa a doua o să avem laptopuri şi tablete. Fără televizoare în 2022. Aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, în a treia etapă. Vom avea două sesiuni de depunere de solicitări, practic două sesiuni care vor fi precedate de câte o săptămână de înscriere în program pentru cetăţenii care nu au participat în programul de anul trecut”, a explicat ministrul Mediului.

El a precizat că bugetul programului pentru acest an este de 100 de milioane de lei.

"Cei care şi-au creat cont de utilizator în programul de anul trecut nu trebuie să se mai înscrie încă o dată, pot folosi aceleaşi conturi pentru a solicita voucherele pentru aceste tipuri de echipamente electrocasnice. Anul acesta vom avea un buget majorat, un buget mai mare cu 25 de milioane. În total, bugetul pe anul 2022 este de 100 de milioane de lei. Dorim în continuare să sprijinim prin acest program eliminarea din gospodării a echipamentelor care sunt consumatoare de energie electrică într-o măsură peste limitele care astăzi pot fi atinse prin echipamente moderne, motiv pentru care, pentru fiecare echipament nou cumpărat, se predă un echipament vechi, care a consumat mai mult, a avut o eficienţă mai redusă”, a transmis Tánczos Barna. Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4984 secunde