Când trebuie plătit impozitul pe spectacole

234
Când trebuie plătit impozitul pe spectacole - candtrebuieplatitimpozitulpespec-1559583520.jpg
Organizatorii de manifestări artistice, competiții sportive sau orice altă activitate distractivă cu caracter permanent sau ocazional trebuie să știe că impozitul pe spectacole se achită lunar până la data de 10 inclusiv, a lunii următoare celei în care se organizează spectacolul, dată până la care se va depune declarația Decont impozit pe spectacole.


"Impozitul pe spectacole se calculează prin aplicarea cotei de 2% la suma încasată din vânzarea biletelor de intrare și a abonamentelor în cazul unui spectacol de teatru, ca de exemplu o piesă de teatru, balet, operă, operetă, concert filarmonic sau altă manifestare muzicală, prezentarea unui film la cinematograf, un spectacol de circ sau orice competiție sportivă internă sau internațională sau în cazul oricărei alte manifestări artistice decât cele susmenționate", precizează reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța.


Neplata la termenul scadent atrage plata majorărilor de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună. Totuși, spectacolele organizate în scopuri umanitare sunt scutite de la plata impozitului pe spectacole în conformitate cu prevederile art. 482 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0466 secunde