Canicula pune stăpânire pe litoral! Ce recomandă salvatorii de la ISU

163
Canicula pune stăpânire pe litoral! Ce recomandă salvatorii de la ISU - canicularecomandari-1595529200.jpg

Articole de la același autor

În zilele următoare, pe litoral sunt preconizate a fi temperaturi caniculare. Drept pentru care, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" îi sfătuiesc pe constănțeni și pe turiști să respecte o serie de măsuri preventive, atât în spațiile închise, cât și în aer liber.

De exemplu, acasă și la birou este recomandat să se evite creșterea temperaturii, prin limitarea folosirii luminii artificiale și a surselor de căldură, prin închiderea ferestrelor, când temperatura de afară este mai mare decât cea din interior, prin reglarea aerului condiționat la 5 grade Celsius sub temperatura ambientală.

Cât privește măsurile care trebuie luate în aer liber, cadrele medicale atrag atenția că trebuie evitate deplasările la orele prânzului și alese cele de dimineață sau seara, prin zone cu umbră; trebuie purtate haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. Totodată, trebuie consumate 1,5 - 2 litri de lichide pe zi, respectiv apă sau sucuri naturale de fructe, nu foarte reci, alimentația trebuie să fie echilibrată și variată, insistând pe produsele cu valoare calorică mică.

"Evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr în cantități mari; evitați alimentele cu un conținut mare de grăsimi, în special de origine animală; nu consumați alcool - vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei; nu lăsați copiii singuri în mașină", au mai atras atenția salvatorii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2801 secunde