Caniculă și nopți tropicale în următoarele două săptămâni, la Constanța. Iată ce temperaturi ne așteaptă

555
Caniculă și nopți tropicale în următoarele două săptămâni, la Constanța. Iată ce temperaturi ne așteaptă - canicula-1437388814.jpg

Articole de la același autor

Vremea va fi în continuare, foarte caldă, pe litoral. În următoarele două săptămâni, ne așteaptă temperaturi foarte ridicate atât pe timpul zilei, cât și noaptea, și riscul de ploi este foarte scăzut.


Administrația Națională de Meteorologie a publicat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 20 iulie – 2 august. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor. 


Astfel, în Dobrogea, până pe 23 iulie, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii medii de 30 de grade, apoi, regimul termic va marca o creștere, vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară, iar maximele diurne vor atinge 33 – 34 de grade, între 25 și 28 iulie. Ultime parte a perioadei de prognoză va fi caracterizată de temperaturi medii diurne de aproximativ 31 de grade.
Temperaturile nocturne vor avea o evoluție variabilă în prima săptămână de prognoză, când mediile termice se vor situa, în general, în jurul valorii de 19 grade, dar a doua săptămână va fi caracterizată de nopți tropicale, cu temperaturi ce nu vor coborî, în medie, sub 20 – 21 de grade. 


Probabilitatea pentru averse va fi foarte scăzută și doar pe 21 și 28 – 29 iulie sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4372 secunde